Mit tegyünk szakítás után – és mit ne

szakítás-után-mit-tegyél


Egy kisebb doktori disszertációt lehetne írni arról, hogy mit tegyünk szakítás után annak érdekében, hogy legalább egy kicsit jobban érezzük magunkat… így hát álljon itt 3 olyan tanács, amelyet érdemes megfogadni ebben a nehéz a helyzetben. 

 

Hagyjuk magunkat gyászolni

 

Hát… talán ez a legnehezebb, hiszen mindenhonnan azt halljuk, hogy „ne búslakodjunk otthon, inkább menjünk el a barátainkkal bulizni” vagy hogy „igyuk le magunkat”, esetleg hogy „gyorsan keressünk inkább valaki mást”.

 

Szerintem ezeknek a figyelem-elterelési technikáknak a szakítás megtörténte utáni, azonnali alkalmazása sok kárt okozhat az embereknek… Ugyanis elmaradhat miattuk a megszakadt kapcsolat valódi meggyászolása.

 

Napjainkban szinte tabunak számít a negatív érzelmek megélése, pedig erre is nagy szükségünk lenne annak érdekében, hogy valóban továbbléphessünk. Paradox módon úgy tudunk a legjobban megszabadulni a szakítás miatti, negatív érzelmeinktől, ha MEGÉLJÜK őket… Hiszen ennek köszönhetően szépen lassan elhalványodik bennünk a fájdalom. (Persze egyáltalán nem könnyű végigélni ezt a folyamatot… és számítani kell arra, hogy lesznek benne hullámvölgyek és hullámhegyek is.)

 

Ha viszont nem adunk magunknak időt a düh, a szomorúság, a tehetetlenség és a kétségbeesés megélésére, akkor ezek a negatív érzések bizony eltemetve ott maradnak bennünk – és hiába megyünk el a barátainkkal szórakozni, hiába isszuk le magunkat és hiába keresünk azonnal valaki mást, mert minél jobban menekülünk a fájdalmunk elől, az annál jobban üldöz minket.

 

És az a baj, hogy ezek a fel nem dolgozott és át nem élt negatív érzelmek egy idő után mindig benyújtják nekünk a számlát…

 

A szakítás után életbe lép az Omerta törvénye

 

A maffia kapcsán talán hallhattál már az Omerta törvényéről, aminek nagyon egyszerűen az a lényege, hogy minden tagnak hallgatnia kell a szervezet viselt dolgairól.

 

Szerintem ezt a szabályt remekül lehetne alkalmazni arra az esetre is, hogy mit tegyünk szakítás után a másikról megtudott kényes információkkal.

 

Akkor sem szabad nyilvánosan kiteregetnünk, hogy a volt párunk például rendszeresen adót csal, ha nagyon mérgesek vagyunk rá, és bosszút akarunk rajta állni.

 

Már csak azért is érdemes elővigyázatosnak lennünk, mert az exünk is tud rólunk egy csomó olyan dolgot, aminek a nyilvánosságra kerülése igen érzékenyen érintene minket. Például biztosan nem szeretnénk, ha az egész ismerősi körünk tudná, hogy mi meg titokban biztosítási csalást követtünk el…

 

Na persze a párkapcsolati Omerta nem csupán az üzleti dolgokra vonatkozik, hanem átfogóan minden olyan információra, amelyet az exünk bizalmasan osztott meg velünk.

 

Úgyhogy ha az a kérdés, hogy mit tegyünk szakítás után az egyéni és a közös titkainkkal, akkor szerintem a további balhék elkerülése érdekében inkább hallgassunk. És ha már itt tartunk…

 

Ne generáljunk folyamatosan konfliktust!

 

Mindannyian láttunk már olyan párokat, akik még jóval a szétmenésük után is folyamatosan üzengettek egymásnak és állandóan csip-csup semmiségeken veszekedtek.

 

Kívülről nézve egy kissé érthetetlennek tűnhet ez az egész… minek balhéznak még ennyi idő elteltével is? Miért nem tudják már végre békén hagyni egymást..?

 

Hát azért nem, mert a harc segítségével még megélhetik az összetartozás érzését. Az állandó veszekedésnek köszönhetően nem kell végleg elbúcsúzniuk egymástól, hanem van lehetőségük arra, hogy kommunikálhassanak egymással.

 

(Még akkor is, ha a felszínen csupán arról szól a vitájuk, hogy kié legyen a kismilliomodik pöttyös bögre… Vagy hogy ki mit mondott a másikra a 3 héttel ezelőtti szerdán.)

 

Fájó dolog az állandó veszekedés, de van egy dolog, ami még ennél is rosszabb… Az, amikor végleg el kell engedni a másikat és csak a nagy büdös SEMMI marad a helyén. Már nem lehet felhívni, hiszen nincs miért. Már nem lehet vele találkozni sem, hiszen vége a kapcsolatnak.

 

Ennek az ürességnek a megtapasztalása helyett sokan (tudattalanul) azt a megoldást választják, hogy rendszeresen balhéznak egymással… Mert így legalább egy ideig még jelen lehetnek egymás életében. De ez sajnos nem olyan jó megoldás. 

 

Mit tegyünk szakítás után – ha vissza akarjuk szerezni az exünket

 

A fentebbi tippek abban az esetben is alkalmazhatók, ha valaki vissza akarja szerezni az exét. Egy ilyen szituációban is érdemes megélni a negatív érzelmeket, hiszen ezeknek az elnyomása hosszabb távon még több problémát okozhat… 🙁 Emellett pedig nem tanácsos a másikról nyilvánosan kiteregetni a szennyest, illetve kerülni kell a drámázást is, hiszen egy balhés szakítás sajnos csökkentheti az újbóli összejövés esélyét. A szétmenés után pedig egy jó ideig békén kell hagyni a másikat annak érdekében, hogy letisztuljanak benne a dolgok és hogy átértékelhesse a múltat.

 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)