Mit tegyen egy férfi, ha rosszkedvű a párja?

rosszkedvű-nő-nyűgös-nő


A nők többsége sokkal szélesebb érzelmi skálán mozog, mint a férfiak. A hangulatuk intenzívebben változik, sokkal inkább reagálnak a külvilág történéseire. Jobban érzékelik a körülöttük lévő emberek örömét és szomorúságát. Ennélfogva időnként bizony negatív érzelmi állapotba kerülnek. 

 

Ez sokszor érthetetlen a férfiak számára, akik néha még a legjobb szándékkal sem tudják kitalálni, hogy éppen miért rosszkedvű a kedvesük. 

 

Nézzünk meg most egy olyan helyzetet, ahol a hölgyek nem a partnerük miatt érzik magukat rosszul, hanem valaki/valami más miatt.

 

A hangulatuk javításához sokszor elég az is, ha a férfiak nagy dózisban SZERETETET ADNAK nekik. (És persze megpróbálják kideríteni, hogy mi baja van a párjuknak. 😉 )

 

A hogyan azonban itt sem mindegy. Az uraknak érdemes kifigyelniük, hogy a rosszkedvű hölgyek az 5 szeretetnyelv közül melyike(ke)t szeretik.

 

Az 5 szeretetnyelvet a szavak (bókok, dicséret), testi érintés (ölelés, csók, stb.), az ajándékozás (virág, csoki, stb.), minőségi idő (közös filmezés, vacsorázás stb.) és a szívességek (nehéz holmik cipelése, sofőrködés stb.) jelentik.

 

Azon a szeretetnyelven kell közvetíteni a szeretetet, amin az adott nő szívesen kommunikál.  Remélhetőleg a hatalmas szeretetdózisnak köszönhetően előbb-utóbb sokkal kiegyensúlyozottabb lesz! 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

 

A képek forrássa a pexels.com weboldal.