Női elvárások a férfiak felé – most akkor érzékenyebbek vagy keményebbek legyenek?

női elvárások - férfiak


Minden férfi feltette már magának azt a kérdést, hogy a női elvárások szerint vajon melyik viselkedés a vonzóbb: ha érzelmesebb és romantikusabb, vagy ha erősebb és „rosszfiúsabb”?  

 

Nem titok, hogy manapság a férfiak nagyon ellentétes üzeneteket kapnak a nőktől (és persze a médiától, a barátaiktól, a többi férfitársuktól stb.).

 

Ez azt eredményezi, hogy teljesen összezavarodnak.

 

Ha éppen érzékenyebb módon viszonyulnak a nőkhöz, akkor attól félnek, hogy túl nyámnyilának fogják őket tartani. Pedig a férfiak általában nehezen fejezik ki az érzelmeiket.

 

Ha viszont inkább felveszik a keménység páncélját, akkor meg attól félnek, hogy túl kevésnek fognak bizonyulni a nőknek érzelmi szempontból.

 

Most pedig próbálom szavakba önteni a női elvárások igazi mibenlétét…

 

Azt hiszem, a nők arra vágynak, hogy egy férfi a külvilág felé kemény és határozott legyen. Ha kell, akkor nyújtson védelmet. Legyen elég erős ahhoz, hogy képviselje a maga és a családja érdekeit. Ha a szükség úgy hozza, akkor tegye félre az érzelmeit és álljon a sarkára.

 

Másrészt viszont a nők azt szeretnék, hogy egy férfi a párkapcsolaton és a családon belül érzelmes és gondoskodó legyen. Ne féljen kimutatni a gyengeségeit és legyen érzelmileg elérhető. Figyeljen oda mások igényeire is és ne csak önmaga körül forogjon az élete.

 

Persze senki nem állította, hogy a női elvárások teljesítése egyszerű lenne… nehéz váltani a két működésmód között, de szerintem idővel meg lehet tanulni! 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök Blog

 

 

A képek forrása a pixabay.com.