Mire elég a szerelem?

a szerelem mindent legyőz


„A szerelem mindent legyőz…csak ez legyen meg, és minden más megoldódik.”
Azt hiszem nincs olyan ember, aki ne hallotta volna még a fenti mondatot valamilyen változatban.  

 

Pedig nem biztos, hogy a szerelem elég ahhoz, hogy két ember boldogan élhessen együtt… ennek a célnak az elérésére hosszútávon még nagyon sokminden kell. (Pl. közös célok, közös hobbik, közös hullámhossz stb.)

 

Pont ezért érdemes alaposan átgondolni, kivel létesítünk párkapcsolatot.

 

Ha a két fél igen különböző, akkor kevés lehet a köztük szerelem, mert előbb-utóbb gondok fognak jelentkezni. Az ilyen típusú kapcsolatokba csak akkor érdemes belemenni, ha valaki fel van készülve a vitákra, a drámákra, a komoly kompromisszumokra, illetve a hullámhegyekre és -völgyekre. (Bár az tény, hogy egy nagyon különböző embertől rengeteget lehet tanulni!)

 

Ha valaki pedig inkább egy nyugodtabb, biztonságosabb párkapcsolatra vágyik, akkor lehetőleg válasszon olyan embert, akivel van „közös keresztmetszete”. Persze így kevésbé tud kimozdulni a komfortzónájából, de nagyobb esélye van arra, hogy a párkapcsolata tartós legyen.

 

No persze azt sem feledhetjük el, hogy a szerelem nem válogat… viszont a szerelem és a párkapcsolat két különböző dolog. Attól, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, még egyáltalán nem biztos, hogy vele párként is boldogok leszünk!

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök Blog

 

 

A kép forrása itt van.