„Az elhagyás mellett döntött, pedig én mindent megadtam Neki!”

elhagyás-mindent-megadtam


Szinte mindenki találkozott már olyan emberrel, aki arra panaszkodott, hogy a partnere annak ellenére hagyta el őt, hogy ő mindent megadott neki. 

 

Sajnos ebben a helyzetben szinte biztosra vehető, hogy a panaszkodó fél nem járt teljesen jó nyomon. 🙁 A partnere elvárásairól alkotott elképzelései és a párja valós vágyai valószínűleg nem 100 százalékosan fedték egymást.

 

Érdemes elgondolkodni azon, hogy az elhagyott fél vajon biztosan azt adta a párjának, amire neki VALÓJÁBAN szüksége lett volna..? Mert lehet, hogy a vélt és a valós elvárások között óriási szakadék tátongott… 🙁

 

Mondok egy példát. A férfiak körében gyakran akkor hangzik el a címben szereplő panasz, amikor arról beszélnek, hogy rengeteget dolgoztak, hogy a családjuknak elegendő pénze legyen. A párjuk mégis az elhagyás mellett döntött, mert hiába volt vagyonuk, ha a nő úgy érezte, hogy a férfi érzelmileg nem foglalkozik vele eleget.

 

Ebben az esetben a férfi azt adta a nőnek, amire neki szerinte szüksége volt (pénz, jólét stb.). Ez sajnos nem csengett össze azzal, amire a másiknak valójában szüksége lett volna (érzelmi biztonság). 🙁

 

Nézzünk egy fordított példát. A nőktől sokszor akkor hallható a fentebbi mondat, ha úgy érzik, hogy rengeteg időt fordítottak a háztartásra és a gyereknevelésre. Ám partnerük ennek ellenére mégis inkább az elhagyás mellett döntött, hiszen ő több figyelemre és együtt töltött időre vágyott volna.

 

Ebben a helyzetben a nő azt adta a férfinak, amire neki szerinte szüksége volt (tiszta otthon, jólnevelt gyerekek), nem pedig azt, amire a másiknak tényleg szüksége lett volna (törődés, szórakozás). 🙁

 

Felmerül a kérdés, hogyan lehet megelőzni az ilyen helyzeteket… Nos, azt hiszem, ide nem vezet királyi út. Rá kell kérdezni a másiknál (vagy esetleg ki kell figyelni), hogy mi az, amire ő VALÓJÁBAN vágyik. Így elkerülhetjük, hogy olyan elvárásait teljesítsük a másiknak, amik valójában nem is léteznek…

 
 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)

 

 

A képek forrása itt van.