Válás gyerekkel – honnan tudhatod, hogy jó döntést hozol-e?

válás-gyerekkel


Válás gyerekkel: szomorú statisztikák

 

Évről évre nő azoknak a gyerekes pároknak a száma, akik a szakítás mellett döntenek. Pedig mindenki tudja, hogy a válás gyerekkel bizony egyáltalán nem könnyű. (És akkor még finoman fejeztem ki magamat.) 🙁 

 

A pár egyik (vagy mindkét) fele az utódok miatt általában sokáig rágódik azon, hogy szakítson-e vagy sem. A cikkemmel elsősorban Neki(k) szeretnék segítséget nyújtani. 

 

Válás gyerekkel: menni vagy maradni?

 

Mit tegyél tehát, ha Te is ebben a cipőben jársz? Szerintem akkor érdemes a szakítás mellett döntened, ha sok-sok év múltán a már felnőtt gyermekednek ŐSZINTÉN azt tudnád mondani, hogy Te MINDENT megtettél azért, hogy Ő teljes családban nőhessen fel, de még így sem tudtad elkerülni a szakítást.

 

Ha teljesen igaznak érzed magadra vonatkozóan a fenti mondatot, és úgy gondolod, hogy a legjobb tudásod szerint küzdöttél a házasságod sikeréért, ám még így sem sikerült rendezned a helyzetet, akkor szerintem nem hiba a válás gyerekkel együtt sem.

 

Ha azonban úgy érzed, hogy nem lennél teljesen őszinte a már felnőtt gyerekeddel, ha azt mondanád Neki, hogy Te minden lehetségeset megtettél a szakítás elkerüléséért, akkor szerintem még próbáld meg megmenteni a házasságodat. Ne félj utánanézni azoknak a lehetőségeknek, amikkel egyenesbe hozhatod a kapcsolatodat!

 

Válás gyerekkel: és ha így sem jársz sikerrel?

 

Ha pedig még így sem sikerül helyrehoznod a viszonyotokat, akkor is nyersz valamit: a válás gyerekkel valamivel könnyebb lesz abban az esetben, ha nem mardos belülről az a kérdés, hogy mi lett volna, ha Te TÉNYLEG MINDENT megtettél volna a siker érdekében, amit csak tudsz…

 

Hiszen utólag már sajnos késő lesz ezen gondolkodni. 🙁

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök