Mikor jön el az idő a szakításra?

mikor-jön-el-szakítás-ideje


Nem könnyű magunkat a rávenni szakításra, hiszen tudjuk, hogy a kötelék felbontása után többféle problémával is meg kell küzdenünk.  

 

Például nem lehetünk biztosak abban, hogy jó döntést hozunk. A szakítással azt kockáztatjuk, hogy talán örökké bánkódni fogunk a választásunk miatt. Lehet, hogy beigazolódik az a félelmünk is, hogy nem találunk a mostani párunknál jobbat. Az meg már csak hab a tortán, hogy semmi kedvünk éveken át keresgélni a társkeresőn és már megint mindent újrakezdeni valaki mással.

 

Valljuk be, hogy szingliként nem túl lelkesítő egyedül tölteni a hétvégéket, és az is idegesítő, ha kimaradunk a barátaink által szervezett „páros” programokból. Egyedül kell megküzdenünk az élet kihívásaival, ráadásul lelki és testi értelemben sem mindig könnyű a elviselnünk a partnerhiányt.

 

Mégis, szerintem akkor jön el igazán a szakítás ideje, amikor már úgy gondoljuk, hogy a fent felsorolt, kellemetlen szituációk is jobb alternatívának tűnnek, mint a boldogtalan párkapcsolatban való megmaradás. Ez az a pont, amikor már szívesebben vállalnánk az egyedülléttel járó kihívásokat, mint a párunk mellett való kitartást…

 

Van még egy „előnye” ennek a felfogásnak: Ha már csak azt követően szakítunk a párunkkal, miután a „szinte bármi más jobb már, mint ez a kötelék” állapotot elértük, akkor számunkra az elválás kevésbé lesz fájdalmas.

 

Viszont így persze sokkal több időt pazarlunk el egy olyan kapcsolatra, amelyik már nem tesz bennünket boldoggá.

 

És az is jó kérdés, hogy a mi, akik nőkként eleve a biztonságot keressük mindenben, mikor fogunk úgy döteni, hogy jobban megéri a rémisztő bizonytalanságot választanunk a biztos rossz helyett..?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök