Mi a szakítások VALÓDI oka?

szakítás-valódi-oka


„Túl sokat veszekszünk.” „Nem illünk össze.” „Kibírhatatlanul rendetlen vagy.” „Egy másik embert választok helyetted”. Ez csak néhány olyan mondat, amivel a párunk indokolhatja a szakítást. Pedig valójában a látszat ellenére nem is a fentebb említett okok miatt szakítanak velünk…  

 

Ha valaki búcsút int nekünk, akkor gyakran tesszük fel azt a kérdést, hogy a másik miért nem akart dolgozni a kapcsolatunkon..? Miért nem volt kitartóbb..? Miért nem oldotta meg a velünk kapcsolatos problémáit..?

 

Nos, azért nem, mert sajnos a szemében fizikai, lelki vagy szellemi értelemben már nem voltunk elég vonzóak ahhoz, hogy felül akarjon emelkedni a velünk kapcsolatosan gondjain. 🙁

 

A szakítások valódi, legmélyebb oka tehát NEM a megcsalás, a sok veszekedés, a rendetlenség, az elhidegülés vagy az inkompatibilitás, hanem a vonzalom megfakulása vagy megszűnése – és a kapcsolat emiatti feladása.

 

Szeretném ezt a dolgot egy példán keresztül is elmagyarázni. Tegyük fel, hogy összejövünk egy olyan emberrel, aki tőlünk kb. 300 kilométerre lakik. A kezdet kezdetén hihetetlen testi, lelki és szellemi vonzalmat érzünk iránta és alig várjuk, hogy végre találkozhassunk vele.

 

Bár 300 kilométer áll közénk, mi ezt mégsem érezzük olyan nagy akadálynak, hiszen imádjuk egymást és legszívesebben minden percünket együtt töltenénk. A hétvégéken több órát utazunk azért, hogy végre vele lehessünk.

 

Persze a távkapcsolat még a nagy vonzalom ellenére sem könnyű számunkra. Utáljuk, hogy csak keveset találkozhatunk a párunkkal. Nem örülünk annak sem, hogy a hétköznapokon nem lehetünk ott mellette. Bosszankodunk akkor is, amikor kijön az esti beszélgetések miatti horribilis telefonszámla.

 

De mégis vállaljuk ezeket a nehézségeket, hiszen annyira szeretjük a másikat, hogy a vonzalomnak köszönhetően képesek vagyunk felülemelkedni ezeken a problémákon.

 

A gond akkor kezdődik, amikor kezd elmúlni a rózsaszín köd, majd szépen lassan egyre jobban belekényelmesedünk a kapcsolatba. Tegyük fel, hogy külsőleg egyre kevésbé adunk magunkra, és már az sem izgat minket eléggé, hogy a párunk vajon lelki és szellemi értelemben elég vonzónak talál-e minket.

 

A partnerünk szemében pedig emiatt egyre kevesebbet ér a kapcsolatunk.

 

Ha pedig már lényegesen kisebb vonzalmat érez irántunk, akkor lassanként úgy érzi majd, hogy már nem éri meg neki minden második hétvégén 300 kilométert utaznia… Sőt, egyre nagyobb tehernek fogja megélni a telefonszámla kifizetését, illetve a távkapcsolattal járó egyéb problémákat.

 

Úgyhogy egy idő után sajnos szakít velünk… Mivel már megfakult az általa érzett vonzalom, ezért nem akar dolgozni a kapcsolatunkon, hiszen már nem éri meg számára a dolog. Sajnos nincs, ami ellensúlyozná számára a távkapcsolat nehézségeit, úgyhogy a párkapcsolat véget ér…

 

Persze jól tudom, hogy ez a pirula nagyon-nagyon keserű, de aki okos, az akár a saját hasznára is fordíthatja a fent elmondottakat.

 

Hiszen ha valaki gondoskodik arról, hogy a partnere őt és a kapcsolatukat (szinte) mindig vonzónak érezze testi, lelki és szellemi értelemben, akkor azzal jelentősen csökkentheti a szakítás valószínűségét – hiszen a partnerének lesz miért maradnia abban az esetben is, ha valami miatt éppen komoly nehézségek jelentkeznek a párkapcsolatban…

 

 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)