Miért tett a partnered olyat, amitől rosszul érzed magadat..?

miert-tett-a-partnered-olyat-amitol-rosszul-erzed-magad


Biztosan Te is rosszul viseled, ha a partnered viselkedése miatt mérgesnek, csalódottnak, sértettnek vagy szomorúnak érzed magadat. Talán Benned is felmerült már az a kérdés, hogy a párodnak vajon miért kellett Téged ebbe a helyzetbe hoznia..? Miért kellett valami olyasmit csinálnia, ami miatt rosszul érzed magadat a bőrödben..?  

 

Nos, ennek akár az is lehet az oka, hogy a partnered tudattalanul(!) próbált Téged a viselkedésével olyan érzelmi állapotba hozni, mint amilyenbe Te hoztad őt korábban. (Igen, tudom, hogy nem esik jól ezt hallani, de szerintem érdemes egy kicsit elgondolkodnod ezen az elméleten. :O )

 

Például tegyük fel, hogy most éppen csalódott vagy amiatt, hogy a párod nem hívott fel az ígérete ellenére. Vajon miért tette ezt..? Lehet, hogy azért, mert ő pedig csalódottnak érezte magát amiatt, mert pl. elfelejtettél neki valamit megvenni a boltban. Tehát csalódott volt, és a tettével elérte, hogy Te is csalódottnak érezd magadat.

 

Persze ez a dolog fordítva is működik… Figyeld meg, hogy a viselkedéseddel sokszor tudattalanul(!) Te is igyekszel elérni azt, hogy a partnered ugyanúgy érezze magát, mint ahogyan Te érzed magadat az ő tettei miatt. (Például flörtölsz egy másik férfival, hogy féltékennyé tedd őt, miután féltékeny lettél a munkahelyi sikereire, amelyek miatt nem foglalkozott Veled eleget.)

 

Persze ezzel NEM azt szeretném mondani, hogy Te vagy a hibás mindenért! Csupán fel akartam hívni a figyelmedet erre a dinamikára, hogy nagyobb tudatossággal láss rá arra, hogy mi minden történhet egy párkapcsolatban… Mert így legalább lesz esélyed arra, hogy kiszállj a negatív érzelmek okozta ördögi körből, és harmonikusabbá tedd a szerelmi életedet.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök