Nem teszünk meg a kapcsolatunkért minden tőlünk telhetőt, mert…

párkapcsolat szakítás


Nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt
a kapcsolatunkért, mert úgyis elhagynak versus elhagynak minket azért, mert nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt a kapcsolatunkért.  

 

A csalódásainkat követően gyakran úgy vagyunk vele, hogy nem akarunk túl sok energiát áldozni az új párkapcsolatunk fenntartására, mert úgy érezzük, hogy ez nem éri meg az erőfeszítést a korábbi rossz tapasztalataink alapján.

 

(Persze emellett azt is elvárjuk, hogy a korántsem 100%-os energiabefektetésünk mellett legyen 100%-os párkapcsolatunk, ami eleve lehetetlen.)

 

Ha azonban a védekezésünk miatt csak ímmel-ámmal járulunk hozzá a viszonyunk fenntartásához, akkor azt a másik biztosan észre fogja venni. És az is lehet, hogy végül azért hagy ott minket, mert elege lesz abból, hogy korántsem teszünk meg minden tőlünk telhetőt a kapcsolatunkért a korábbi, tőle teljesen független csalódásaink miatt.

 

Pedig ha elegendő energiát raktunk volna bele, akkor az is lehet, hogy egy igazi, elmenni egyáltalán nem akaró társat és egy gyümölcsöző párkapcsolatot nyertünk volna vele…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

 

A képek forrása a pixabay.com

Leave a reply