Hogyan döntsd el, hogy maradj vagy menj..?

menj vagy maradj - párkapcsolat -


Lehet, hogy Te is voltál már olyan helyzetben, amikor nem volt számodra egyértelmű, hogy mit kezdj a párkapcsolatoddal. Már nem érezted magadat boldognak a partnered mellett, de azért annyira szörnyű sem volt a helyzeted, hogy azonnal feladj mindent. Viszont azt is tudtad, hogy hosszabb távon a bizonytalanság fel fog őrölni… Ez a cikk arról szól, hogy mit tegyél ebben a kényes szituációban. 

 

Ha rám hallgatsz, akkor először mindent beleraksz önmagad (ill. a személyes lelki gondjaid) rendezésébe, nehogy a saját lelki problémáidat ne projektáld bele a párkapcsolatodba.

 

Másodsorban a méltóságod megőrzése mellett(!) tegyél meg minden Tőled telhetőt a partneredhez fűződő viszonyod javítása érdekében. Fontos, hogy az összes lehetséges megoldást próbáld ki, hogy szakítás esetén utólag ne mardosson a “vajon mi lett volna, ha másképpen cselekszek” kérdés.

 

Miután beleraktad önmagadba és a párkapcsolatodba azt a munkát, amit szerettél volna, kezdd el figyelni, hogy a partnered, illetve a kapcsolatod hatására összességében véve több vagy kevesebb életerőd lesz!

 

Ha szeretnéd, akkor akár napról napra vezethetsz egy listát arról, hogy hogyan változott meg a közérzeted a párod hatására. A kiinduló hangulatod legyen 0, aztán pedig naponta pontozd, hogy a párkapcsolatod hány plusz vagy mínusz ponttal változtatta meg a közérzetedet! (Ha nincs kedved a bővebb értékeléshez, akkor az is elég, ha egy-egy nap után a “pozitív hatással volt rám a párom” vagy a “negatív hatással volt rám a párom” szavakat írod.)

 

Aztán pedig szabj magadnak egy határidőt, és nézd meg, hogy az összegzés után a végeredmény pozitív vagy negatív… Majd dönts annak megfelelően, hogy inkább jó vagy inkább rossz hatással volt Rád a párkapcsolatod! 🙂

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök