A férfiak nem tudnak elköteleződni, vagy csak nem akarnak?

elköteleződés-férfiak


A csapból is az folyik mostanában, hogy a férfiak félnek elköteleződni. (Bármit is jelentsen ez a fogalom: pl. egy párkapcsolat megteremtését, összeköltözést, eljegyzést, házasságkötést, stb.) 

 

Nem tagadom, hogy szerintem az erősebbik nem tagjainak egy kisebbik hányada valóban a „teljesen reménytelen” kategóriába tartozik, ha az elköteleződésről van szó. Vannak olyan emberek, akik örök mamahotel-lakók / szoknyapecérek / Pán Péterek maradnak, akárhogy is próbálják őket rábírni a nők a megkomolyodásra.

 

De véleményem alapján a férfiak túlnyomó többsége nem a fenti kategóriába tartozik. Szerintem az urak nagyobbik része igenis képes elköteleződni – HA AKAR. (Persze azt nem állítom, hogy a döntés könnyű lenne, hiszen rengeteg félelem munkál a férfiakban is.)

 

Szerintem sok úr csupán azért nem „tud” elköteleződni, mert igazából nem is akar elköteleződni azzal a nővel, akivel éppen együtt van.

 

És igen, azzal is tisztában vagyok, hogy nőként borzalmas ezt hallani. 🙁 🙁

 

De ennek ellenére még mindig tartom, amit leírtam. Ha egy férfi igazán akar egy nőt, akkor hajlandó érte legyőzni az elköteleződés miatt érzett félelmét. Minden más csak kifogás. 🙁

 

Sajnos azt látom, hogy a hölgyeknek is érdemes lenne sok dolgon változtatniuk annak érdekében, hogy a férfiak nagyobb arányban döntsenek a mellettük történő elköteleződés mellett.

 

Segítségképpen álljon itt néhány olyan dolog, amit észrevételeim alapján a férfiak kifogásolni szoktak a nőkkel kapcsolatban:

 

Túl maszkulin viselkedés

Az anyagiakhoz való nem megfelelő hozzállás

Közös gyerekkel kapcsolatos problémák válás esetén

– Egyes hölgyek túl sokat tűrnek el, nincsen elég tartásuk

– Egyes hölgyek pedig túl hisztisek, drámázósak és konfliktuskeresők.

 

A sort persze még sokáig lehetne folytatni, de most legyen elég ennyi. 🙁 Természetesen akinek nem inge, az ne vegye magára a fentebbi panaszokat.

 

De ha valaki mellett már hosszú ideje nem köteleződik el a párja, akkor annak a hölgynek bizony érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy neki kellene-e változtatnia valamin a célja elérése érdekében, vagy pedig a partnere az „eleve reménytelen férfiak” kategóriájába tartozik. 🙁

 

Tudom, hogy ez egy kemény cikk volt, de segítő szándékkal írtam.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök