Kérdezz-felelek: Szakítás utáni kavargatás az exszel

szakitas-utani-kavargatas-ex


Kedves Lélekgyöngyök!
Egy hete a párom szakított velem, mert állítása szerint „nem szeret már, illetve több térre van szüksége”. Nagyon földhöz vágott a dolog, de már kezdem elfogadni a helyzetet.  Most azonban azt mondta, hogy a jövőben „azért szeretné velem tartani a kapcsolatot, és jó lenne, ha időnként találkoznánk”. Nem tudom, hogy ez pontosan mit jelent… vajon ki akar velem békülni? Úgy értesültem, hogy a szakítás óta neki már képbe került egy másik nő. Dóra  

 

Kedves Dóra!

 

Sajnos rossz hírem van. 🙁 A volt párod jó eséllyel nem akar Veled újra összejönni. Ő valószínűleg csak azért akarja Veled tartani a kapcsolatot, hogy legyen „tartalékban” egy olyan nője, akit szükség esetén különféle lelki és testi célokra használhat. 🙁

 

Mivel jól tudja, hogy Te jelen pillanatban érzelmileg jobban függsz tőle, mint amennyire ő függ tőled, ezért próbál Téged továbbra is a hatása alatt tartani. Hiszen természetesen neki nagyon kényelmes lenne, ha mindig a rendelkezésére állna a volt nője (is), amikor csak füttyent egyet.

 

A volt párodnak teljesült a vágya, hiszen a szakításotokat követően immár több térrel rendelkezik.  Megszűntek tehát számára azok a „hátrányok”, amik a párkapcsolatotok fenntartásával jártak. Mostmár szabadabb ember, több ideje van, illetve büntetlenül kavarhat bármelyik nővel.

 

Most pedig a kapcsolatotokból szeretné magának kimazsolázni az előnyöket, hiszen azt akarja, hogy azért legyen egy olyan ember, akit birtokolhat, akivel beszélhet, akivel rendszeresen időt tölthet, akivel időnként szexelhet stb… de akinek ezért cserébe nem tartozik semmilyen elszámolással.

 

Én ennek tükrében azt tanácsolom, hogy ne nagyon tartsd az exeddel a kapcsolatot. Főleg akkor ne, ha próbál Téged érzelmi függőségben tartani, miközben ő meg kötetlenül éli a világát.

 

Ennek biztosan nem lesz jó vége. Ha rendszeresen beszélsz és találkozol vele, akkor nem leszel képes elengedni őt. Elkezdesz hozzá még jobban kötődni, és nagyon fog fájni, amikor majd azt látod, hogy ő meg más nőkkel (is) kavargat – Te pedig ezt természetesen nem kérheted majd rajta számon, hiszen nem vagytok kapcsolatban. (És ráadásul ezek után a volt párod szemében még követelőzőnek is fogsz tűnni, mivel ő már régen megmondta, hogy nem akar Tőled semmi komolyabbat.)

 

Úgyhogy én a helyedben inkább elfelejteném ezt a férfit, és semmiképpen sem hagynám, hogy átjárjon az életemen

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök