Aranyásó nők és gazdag férfiak

aranyásó-nők


Aranyásó nők régen és most

 

Sosem volt még annyira rossz az aranyásó nők megítélése, mint manapság. Pedig régebben még teljesen normálisnak számított, hogy a hölgyek „jó partit” akartak maguknak kifogni. Igen ám, de korábban a házasság az esetek többségében tényleg csupán gazdasági közösséget jelentett és nem az érzelmeken alapult. 

 

Azonban mára sokat változott a világ, hiszen a 21. században a legtöbben már elítélik azokat a hölgyeket, akik elsősorban az urak pénzügyi helyzetét veszik figyelembe a párválasztásnál.

 

Ennek ellenére az aranyásó nők száma folyamatosan növekszik, ezért szerintem érdemes lenne beszélnünk erről a jelenségről.

 

Hol rontják el az aranyásó nők?

 

Szerintem ott, hogy ha már mindenáron gazdag férfit akarnak, akkor nem csupán azt kellene megnézniük, hogy a kiszemelt úr mekkora vagyonnal rendelkezik.

 

Hiszen ez az illető nem feltétlenül a saját erejéből szerezte a pénzét. Lehet, hogy örökölte, kapta a családjától, nyerte, vagy éppen „csak” jókor volt jó helyen.

 

Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető elég talpraesett, kitartó, szorgalmas és okos ahhoz, hogy egy nagyobb hullámvölgyet követően újra fel tudjon állni. Ugyanis a gazdag férfiak életében is lehetnek komoly anyagi válságok, amikor borul a cégük, viszi a lakásukat a bank vagy éppen el kell adniuk az autójukat.

 

Így hát nagyot koppanhatnak azok az aranyásó nők, akik csak a férfi vagyonát vették figyelembe a párválasztáskor… Valószínűleg jobban járnak azok, akik a fentebb felsorolt emberi tulajdonságokat és a pénzteremtési képességet is nézték, mert a tartós gazdagsághoz ezek a tényezők (is) kellenek.

 

Az aranyásó nők és a kiszolgáltatottság

 

Azt látom, hogy a hölgyek egyfajta gyermeki szerepben, szinte totális semmittevésben szeretnék élni az életüket az őket pótapukaként eltartó férfiak mellett.

 

Sokan idillinek gondolják ezt a szerepet, pedig a színfalak mögött nagy problémák vannak.

 

Az aranyásó nők gyakran el sem hiszik azt magukról, hogy ők maguk is képesek lennének valamit letenni az asztalra. Nagyon félnek attól, hogy egy napon elhagyja őket a párjuk, hiszen anyagi értelemben ki vannak neki szolgáltatva.

 

(Persze az okosabb hölgyek észbe kapnak és a párjuk segítségével kiépítenek maguknak valamilyen szintű egzisztenciát.)

 

Az aranyásó nők másik gyakori tévedése

 

Szerintem sok hölgynek igazából nem is maguk a gazdag férfiak tetszenek meg, hanem a személyükhöz kapcsolódó lehetőségek. (Pl. magasabb társadalmi körökbe való tartozás, egzotikus utazások, drága vacsorák stb.)

 

A probléma csupán az, hogy az aranyásó nők közül sokan nincsenek ennek a tudatában és azt hiszik, hogy tényleg maguk a gazdag férfiak tetszettek meg nekik.

 

Aztán amikor jön a fentebb említett anyagi válság, akkor jönnek rá, hogy ők valójában nem is az urakba voltak szerelmesek, hanem csak az általuk biztosított lehetőségekbe.

 

*

 

Ennek tudatában pedig mindenki szabadon  eldöntheti, hogy tényleg annyira irigylésre méltó-e az aranyásó nők élete…

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök