Egy gyerekvállalás után fellépő férfi-női dinamika

gyerekvállalás család párkapcsolat


Megfigyelted már, hogy sok párkapcsolat megy tönkre a gyerekvállalás utáni néhány évben? 

 

Ennek természetesen rengetegféle oka lehet. Most egy olyan ördögi körre szeretném felhívni a figyelmedet, ami szerintem nagyon sok családban érhető tetten.  

 

A gyerekvállalás után nagyon átalakulnak a férfi-női kapcsolatok, ami sok nehézséggel járhat.

 

Ahogy megfigyeltem, a hölgyek főleg arra kezdenek panaszkodni, hogy a párjuk nem segít nekik eleget a gyermek nevelésében, illetve a háztartás vezetésében. Ez a probléma általában tovább súlyosbodik, amikor a hölgyek visszamennek dolgozni és még több teher nyomja a vállukat.

 

Erre válaszul általában figyelem- és/vagy szexmegvonás következik a férfiaktól. (Egyes nőknél a túlterheltség miatti energiahiány, másoknál pedig a bosszú miatt.)

 

A férfiak pedig általában arra panaszkodnak a gyerekvállalás után, hogy a partnerük már egyre kevesebb időt szán rájuk. Sokuk kifogásolja a szex mennyiségének csökkenését vagy teljes megszűnését.

 

Ennek következtében az urak bizony nem (igazán) segítenek se a gyermeknevelésben, se a háztartás vezetésében… úgy vannak vele, hogy elég nekik a munka, ha az asszony meg úgysem nagyon törődik velük, akkor ők minek foglalkozzanak az ő szükségleteivel.

 

Energiahiány és/vagy bosszú miatt ők is megvonnak a hölgyektől valami olyan dolgot, amire hatalmas szükségük lenne.

 

És így kerülünk bele egy olyan ördögi körbe, ahol  a saját sérelmei miatt egyik fél sem akarja megadni a másiknak azt, amire valójában szüksége lenne… nagyon leegyszerűsítve a nők nem akarnak szexelni, mert a férfiak nem segítenek nekik, a férfiak pedig nem akarnak úgy szívességet tenni a nőknek, ha testileg és lelkileg elhanyagolják őket.

 

Nagyon-nagyon veszélyes a fentebb leírt férfi-női dinamika, hiszen sok esetben szakításhoz, illetve a családok felbomlásához vezet.

 

Példának azt hiszem elég, ha csak annyit írok, hogy már vannak olyan általános iskolai elsős osztályok, ahol az összes(!) 6-7 éves gyermeknek elváltak a szülei

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

 

 

 

A képek forrása a pexels.com.