Hogyan legyél újra nőies nő?

nőies nőMai világunk inkább férfias berendezkedésű, tehát sok területen elsősorban azok az emberek tudnak sikereket elérni, akik maszkulin módon (aktívan, versenyzően, tettrekészen, harcolva stb.) viselkednek.

 

Ennek következtében egyre kevesebb a nőies nő, hiszen a hölgyek jól tudják, hogy érdemesebb inkább férfiasan viselkedniük, ha sikereket akarnak elkönyvelni. –> 

 

Viszont azt is láthatjuk, hogy a világunkból egyre jobban hiányoznak a feminin értékek… Családok mennek tönkre a nőiesség hiánya miatt. Se a hölgyek, se az urak nem érzik jól magukat a bőrükben és minden eddiginél nagyobb válságban vannak a párkapcsolatok. A nők egészsége is megszenvedi a férfias viselkedést, hiszen folyamatosan tele vannak a nőgyógyászati és a pszichológiai rendelők problémákkal küszködő hölgyekkel.

 

Ha tehát Te ennek hatására úgy döntöttél, hogy szeretnél újra nőies nő lenni, akkor próbálj ki néhányat az alábbi tippek közül!

 

(Hosszú lesz ez a cikk, de a probléma komolysága miatt erre szerintem szükség is van.)

 

  1. tipp: Sugallja azt a külsőd, hogy nőies nő vagy!

Kezdjük talán a legkönnyebbel, a külső átalakulással… Hordj minél többször olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amiket csak a hölgyek viselhetnek! Vegyél magadnak néhány hosszú ruhát és szoknyát! Legyenek rajtad nőies kiegészítők (pl. fülbevalók, karkötők, nyakláncok stb.)! A frizurádat ne a praktikum, hanem a szépség jegyében készítsd el! Kísérletezz a sminkeléssel is.

 

  1. tipp: Fedezd fel az érzéki oldaladat!

Játssz a színekkel, a formákkal, az illatokkal és az ízekkel! Törekedj a szépségre és az esztétikusságra az életed minden területén. Fedezd fel a saját szexualitásodat és merj játszani azzal, hogy nő vagy! Csábíts, gyönyörködtess és élvezd a férfiak figyelmét.

 

  1. tipp: A viselkedésed is azt mutassa, hogy nőies nő vagy.

Tanulj meg nőiesen mozogni. Ne kapkodj, hanem inkább lassulj le. Húzd ki magad és merj hangsúlyozni a tested. 😉 Apró, finom mozdulatokat tegyél.

 

  1. tipp: Írj össze néhány nőies minőséget és döntsd el, hogy Neked melyik tetszik.

Puhaság, lágyság, elfogadás, gondoskodás, csábítás, érzékiség, gyógyítás, érzelmesség, befogadás… Neked melyek a kedvenceid? 🙂 Válassz ki ezek közül a minőségek közül néhányat és próbáld meg jobban megélni őket a mindennapi életedben. (De ne erőltesd magadra azokat, amik nem tetszenek.)

 

  1. tipp: Gyógyítsd meg a női felmenőidhez fűződő kapcsolatodat.

Milyen kapcsolatban vagy/voltál a női őseiddel – és elsősorban az édesanyáddal? Mivel a hölgyek az ő segítségével tanulják meg azt, hogy milyen nőnek lenni, ezért érdemes elgondolkodnod azon, hogy a Te édesanyád (illetve nagymamád, nagynénéd, testvéred stb.) milyen képet közvetített Neked a nőiségről. Érdemes meggyógyítanod a hozzájuk fűződő kapcsolatodat, mert így sokkal inkább képes leszel megélni a nőiességedet. (Ez akkor is lehetséges, ha a női felmenőid már meghaltak.)

 

  1. tipp: Alkoss nőies módon!

Éld meg a kreativitásodat és csinálj valami olyasmit, ami igazán érdekel! Az a legjobb, ha női módon teremtesz valamit. Fess egy képet, főzzél egy finom ételt, hímezz, írj naplót – vagy csinálj bármilyen más kreatív dolgot, amihez csak kedved van.

 

  1. tipp: Tölts több időt a nőkkel!

A női körök segíthetnek Neked abban, hogy megint nőies nő legyél, hiszen a hölgyek „felerősíthetik” egymás nőiességét és együtt igazán feminin témákkal foglalkozhatnak. Így hát beszélgess többet a női családtagjaiddal, barátaiddal és ismerőseiddel!

 

  1. tipp: Vizsgáld meg az anyasághoz fűződő kapcsolatodat!

A mai nőknek nagyon ambivalens a saját anyaságukhoz fűződő kapcsolatuk. Vannak, akik azt gondolják, hogy egy nő életének egyetlen igazi értelme és értéke az anyaság, míg mások eléggé hárítva állnak a gyerekvállaláshoz. Érdemes átgondolnod, hogy Neked sikerült-e megtalálnod az arany középutat ezen a téren. (Természetesen nem kell ténylegesen anyává válnod, ha nem szeretnéd. Az anyai, gondoskodó minőséget ezerféle más módon meg tudod élni, ha kedvet érzel hozzá.)

 

  1. tipp: Tedd rendbe a férfiakhoz fűződő kapcsolatodat!

Tévedés azt hinni, hogy a nőiesség megéléséhez „igazi férfiak” kellenek. Ennek ellenére nagyon jót fog tenni, ha meggyógyítod az édesapádhoz fűződő kapcsolatodat és felépülsz a korábbi szerelmi csalódásaidból. Ha igazán nőies nő szeretnél lenni, akkor érdemes megértened a férfiak működését is, mert így nagyobb sikereket érhetsz el náluk.

 

 

Sok teendőd lehet tehát akkor, ha vissza szeretnél találni a nőiességedhez… De szerintem kisebb-nagyobb lépésekkel érdemes elindulnod ezen az úton, ha igazán jól szeretnéd érezni magadat a bőrödben. Hidd el, hogy bőven megtérülnek majd a fáradozásaid! 🙂

 

Sok sikert!

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

A kép forrása itt van.