Egy népszerű női tesztelési módszer

egy-népszerű-női-tesztelési-módszer


Korábban már írtam arról, hogy a nők szeretik (tudatosan vagy tudattalanul) tesztelni a férfiakat. Ezt annak érdekében teszik, hogy kiderüljön, hogy az adott ember elég erős, megbízható és stabil személyiség-e. Mára hoztam egy olyan tesztet, amit igen gyakran alkalmaznak a nők annak az eldöntésére, hogy a mellettük lévő férfi mennyire képes vezetői szerepbe lépni akkor, amikor éppen arra van szükség…

 

Mivel szerintem ezt a tesztelési módszert sokkal könnyebb egy példán keresztül elmagyarázni, ezért nézzünk meg egy konkrét szituációt!

 

A nő egyszercsak váratlanul megemlíti, hogy nagyon szívesen enne valamit.

 

Mikor bukja el a férfi ezt a tesztet? Akkor, ha erre valami olyasmit reagál, hogy „hát jó, de mégis mit?” vagy hogy „én is éhes vagyok, de nem tudom, hogy mit kellene ennünk” vagy hogy „rád bízom, hogy ma este mit együnk, válassz valamit”.  

 

Mi ezzel a probléma? Az, hogy a korábbi „szívesen ennék valamit” felvetésével a nő azt akarta tudatosan vagy tudattalanul tesztelni, hogy a férfi mennyire képes vezetői szerepbe lépni. A „nem tudom” típusú válasz meg sajnos azt sejtetheti, hogy nem tud annyira dominánsan viselkedni, mint ahogyan a nő szeretné.

 

Mi lett volna akkor a helyes reakció a nő „szívesen ennék valamit” felvetésére? Az, ha a férfi valami olyasmit ajánlott volna, hogy „akkor mondjuk menjünk el abba a kis olasz étterembe”. Vagy hogy „rendben, akkor például rendeljünk valami magyarosat”. Vagy hogy „oké, akkor gyorsan dobjunk össze egy bolognai spagettit”.

 

Persze lehet, hogy a nőnek nem tetszett volna a felvetés, és egy darabig egyezkedni kellett volna vele az étellel kapcsolatban, de valami előnye azért mégiscsak lett volna annak, ha a férfi átment volna a teszten. Mégpedig az, hogy a nő rájött volna, hogy a férfi képes neki irányt mutatni, ha éppen arra van szükség. Jó pontot jelentett volna nála az is, ha a férfi tudott volna dominánsan viselkedni egy bizonytalan helyzetben, ugyanis ettől a nő nagyobb biztonságban érezte volna magát.

 

Mi tehát a cikk tanulsága? 🙂 A nők számára az, hogy érdemes a tudatában lenniük annak, hogy akár észrevétlenül is milyen tesztek elég állíthatják a férfiakat már csak egy szimpla, látszólag hétköznapi felvetéssel is. 🙂 A férfiaknak pedig azt érdemes megjegyezniük, hogy ha egy nő megemlít nekik egy nem túl körvonalazott ötletet, akkor tanácsos valamilyen konkrét javaslattal előállniuk a probléma megoldása érdekében. 🙂

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök