Férfiak szakítás után – érdemes-e velük kezdened?

férfiak-szakítás-után


Kerültél már valaha kapcsolatba olyan férfiakkal, akik nemrég estek túl egy szakításon vagy egy váláson? 

 

Én egyszer már jártam ebben a cipőben, és bizony azt tudom mondani, hogy a férfiak szakítás után rövid idővel még sajnos nem alkalmasak arra, hogy bármi komolyabbat alakíts ki velük.  

 

  1. Érzelmi tényezők

     

Az urak ilyenkor legtöbbször még ezernyi szállal kötődnek a volt párjukhoz – magyarul érzelmileg nem túl elérhetőek, ami elég frusztráló lehet az új nő számára.

 

Azt veszem észre, hogy az urak közül sokan egyfajta „érzelmi ragtapaszként” használják a friss barátnőjüket, hiszen el szeretnék terelni a figyelmüket a fájdalom okozta sebről az új kapcsolat segítségével. (Ne feledjük, hogy a társadalom elvárásai miatt a férfiak nem gyászolhatnak annyira nyíltan, mint a nők. És mivel ők nem igazán mutathatják a fájdalom jeleit, ezért igyekeznek inkább elmenekülni előle – mondjuk egy másik nővel.)

 

A férfiak szakítás után gyakran azért is akarnak maguknak szinte azonnal új kapcsolatot, hogy valakinek a vállán „kisírhassák” magukat. Ugyanis sokan közülük a férfibarátaikkal és a haverjaikkal nem szoktak érzelmes témákról beszélgetni, hiszen ez az ő szemükben nem számít túl maszkulin dolognak.

 

Mivel még nagyon friss a kudarc élménye, ezért az urak még nem vonták le a tanulságokat az előző kapcsolatukról. Még nem feltétlenül tiszta számukra, hogy ők hogyan járultak hozzá a szakításhoz, ezért lehet, hogy a jövőben ugyanazokat a hibákat fogják elkövetni.

 

Az is előfordulhat, hogy a férfiak szakítás után csak féltékennyé akarják tenni a volt nőjüket az új kapcsolatukkal. Különösen igaz ez arra az esetre, amikor az asszony rakta ki a férfi szűrét. Ilyenkor az úr gyakran „csakazértis” meg akarja mutatni a volt nőjének, magának és a világnak, hogy még mindig sokat ér és bármikor képes összeszedni egy másik nőt.

 

Másrészt a férfiak válás után a visszahódítás veszélyének is fokozottan ki vannak téve. Nagy a kockázata annak, hogy az asszonynak sikerül visszaédesgetnie magához őket. Az is előfordulhat, hogy a volt feleség mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elkergesse az új nőt.

 

Arról nem is beszélve, hogy  a szakítás után a férfiak rengeteg esetben egy zűrös válóper közepébe csöppennek. És új nőként bizony nem túl nagy öröm asszisztálni ahhoz a vitához, hogy mi legyen a gyerekfelügyelettel és a vagyonmegosztással.

 

Időnként az is megesik, hogy a férfiak válás után arra vágynak, hogy a „bánatbarátnő” adja vissza nekik a régi életüket. Ez azt jelenti, hogy azt szeretnék, hogy lehetőleg minél több téren viselkedjen úgy, mint a volt feleségük. Mondanom sem kell, hogy az ilyen viszonyok előbb-utóbb kudarccal szoktak végződni.

 

  1. Szexuális tényezők

     

Természetesen nemcsak érzelmi okai vannak annak, amiért nem tanácsos semmi komolyabba belekezdeni egy frissen szakított úrral, úgyhogy most ejtsünk szót a szexuális tényezőkről is.

 

Szakítás után a férfiak nagyon sok esetben nem keresnek maguknak párkapcsolatot – maximum csak igyekeznek ezt elhitetni a nőkkel annak érdekében, hogy minél gyorsabban ágyba vihessék őket. A frissen szakított férfiak közül rengetegen lényegében csak a szexre hajtanak.

 

A kapcsolatban élő uraknak általában van valamilyen szintű szexuális életük, ám a szakítás után ez hirtelen megszűnik. Ráadásul a férfiak általában vissza szokták magukat fogni szexuális értelemben, ha elkötelezett kapcsolatban élnek valakivel. Azonban a viszony megszűnése után már nem kell többet nemet mondaniuk a vadászösztönükre, hanem végre legálisan kalandozhatnak és kitombolhatják magukat.

 

*

 

Úgyhogy ennek tekintetében azt mondom, hogy szerintem inkább ne akarj komoly kapcsolatot egy olyan férfival, aki nemrég szakított a kedvesével. Ezek az urak tökéletes választásnak bizonyulnak, ha szexet vagy egy kötetlenebb kapcsolatot szeretnél, de ennél többet ne nagyon tervezz velük, mert sajnos erre a legtöbbször még nem alkalmasak.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök