A nők tényleg megbüntetik a férfiakat a gyengeségükért..?

nők-büntetik-a-férfi-gyengeséget


A mai témám ismételten nem lesz könnyű… Ugyanis ez a cikk a férfiak gyengeségéről, illetve a rá adott női büntetőreakcióról fog szólni. Szerintem ez a téma ismét sokaknál fogja kiverni a biztosítékot, de ennek ellenére fontosnak tartom, hogy beszéljünk róla.

 

A közelmúltban találkoztam azzal az elmélettel, amely szerint egy férfinak azért nem érdemes kimutatnia a gyengeségét egy nő irányába, mert a nő tudattalanul (vagy ne adj’ Isten tudatosan) úgyis meg fogja őt büntetni érte. (Például lenézéssel, tőle való elfordulással, elhidegüléssel, kiábrándulással, shit tesztekkel, a problémák elbagatellizálásával, leszidással, agresszív fellépéssel, provokálással vagy valami egyébbel.)

 

Az elmélet azért is tragikus egy kicsit, mert a nők sokszor panaszkodnak arra, hogy a férfiak nem osztják meg velük a gondjaikat és nem engedik meg nekik, hogy az erősségük színfala mögé lássanak. “Csak” folyamatosan játsszák az alfahímet és eltitkolják a problémáikat.

 

Ha pedig a részükről esetleg mégis megtörténik a gyengeségek feltárása, akkor a női reakció sokszor nem olyan, mint amilyenre a férfiak számítottak volna. Hanem jön az a fajta tudattalan vagy tudatos büntetés a gyengeség kimutatásáért, mint amiről már fentebb is írtam.

 

Most nem foglalnék állást arra vonatkozóan, hogy ez az elmélet igaz-e vagy sem. És persze Neked sem kell most rögtön döntést hoznod ebben a kérdésben. Viszont arra kérlek, hogy gondolkozz el azon, hogy vajon mekkora ennek az elméletnek az igazságtartalma..? Vajon a nők tényleg megbüntetik a férfiakat, ha azok kimutatják nekik a gyengeségüket..?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök