A- és H-alakú párkapcsolat – mi a különbség közöttük?

A- és H-alakú párkapcsolat


Először nézzük meg azt, hogy mit jelent az A-alakú párkapcsolat. Az A-betű két szára jelképezze a partnereket, a vízszintes szár pedig azt a kapcsolatot, ami összeköti őket. 

 

Jól látható, hogy a két szár egymásra borul, tehát a partnerek A-alakban egymásra támaszkodnak. Csak azért képesek jól érezni magukat a bőrükben, mert a másik ott van… viszont ha szakításra kerül a sor, akkor már sajnos nem lesz kire támaszkodniuk. Mindkét ember (és szár) eldől, hiszen egyedül nem bizonyulnak elég életképesnek.

 

Most pedig következzen a H-alakú párkapcsolat! Ez már sokkal egészségesebbnek számít, mint az A-alakú társa, hiszen itt a szárak (és a partnerek) nem egymásra támaszkodnak, hanem önállóan, egyedül is boldogok. Képesek pár nélkül is stabilan megállni a saját lábukon.

 

Persze ez nem azt jelenti, hogy ne létezne egy olyan rész, ami összeköti őket. A két szár között lévő, vízszintes vonal a párkapcsolatuk jelképe.

 

A fenti példa egyébként Csernustól származik, és szerintem nagyon beszédes! 🙂 Nem kérdéses, hogy inkább a H-alakú partnerség kialakítására érdemes törekedni.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

 

A képek forrása a pixabay.com.

Leave a reply