Párkapcsolatok nagy korkülönbséggel

nagy-korkülönbséges-párkapcsolat


Nem titok, hogy talán az átlagosnál is sérülékenyebbek lehetnek azok a kapcsolatok, ahol nagy a korkülönbség a felek között. Ennek vannak olyan okai, amelyek a legtöbb ember számára egyértelműek. Ebben a cikkben viszont egy olyan dinamikáról szeretnék írni, ami talán kevésbé ismert, de ennek ellenére sokszor járul hozzá ahhoz, hogy végül szakítanak a felek.

 

Úgy veszem észre, hogy időnként az okozza az ilyen típusú viszonyok a kudarcát, hogy az egyik ember úgy érzi, hogy a saját szintjén felül választhatott partnert és ennek folytán piedesztálra emeli a másikat annak vélt vagy valós előnyei miatt. Ez pedig aztán különféle problémákhoz vezet…

 

Nézzük erre néhány példát, hogy egyértelműbb legyen, hogy mire gondolok. Például korábban az egyik férfi ismerősöm összejött egy olyan nővel, aki 25 évvel fiatalabb volt nála. Az ő szemében a lány nagy fogásnak számított, hiszen a szavaival élve „öreg kora ellenére együtt lehetett egy gyönyörű és fiatal teremtéssel”. Úgy érezte, hogy nagyon szerencsés annak köszönhetően, hogy a saját szintjén felül választhatott partnert, és ezt bizony nap mint nap érzékeltette is a lánnyal. Hogy mi történt ezután..? Az, hogy a nőnek a fejébe szállt a férfi rajongása, megunta a kapcsolatot, elkezdte egyre jobban lenézni a partnerét és végül továbblépett.  

 

Szintén az ismerősi körömben esett meg, hogy egy fiatalabb férfi összejött egy nála körülbelül 10 évvel idősebb nővel. Egy ideig boldogok voltak együtt, de aztán a férfit elkezdte egyre jobban feszélyezni, hogy ő bizony pénzügyileg még nem tart ott, ahol a nő – bár ez a hölgyet nem igazán zavarta. Viszont neki már volt saját munkahelye és egzisztenciája, míg a srác csak nemrég kezdett el dolgozni az egyetem elvégzése után. Persze nagyon hajtott, hogy beérje a hölgyet, de egy idő után be kellett látnia, hogy 10 évnyi különbséget nem lehet hipp-hopp áthidalni. Végül a férfi kevésnek érezte magát a kedveséhez viszonyítva és inkább megszakította vele a kapcsolatot.

 

És hogy mi a tanulság..? Az, hogy ha egy saját magadnál jelentősen idősebb vagy fiatalabb partnert választasz, akkor próbálj meg egyenlő felekként tekinteni magatokat. Ne emeld piedesztálra a partneredet a vélt vagy valós előnyeinek hála, és neki se engedd, hogy Téged magasabb rangúnak tekintsen saját magánál. Mert az egyensúlytalanság előbb-utóbb nagy problémákat okozhat a kapcsolatotokban… 🙁

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök