Kérdezz-felelek: A férjem egy papucs…

férjem-egy-papucs-mit-tegyek


Kedves Zsófi!
(…) Sokan azt hiszik, hogy álomházasságban élek, de ez nem így van. Sajnos az uram az évek múlásával egyre passzívabbá válik, lassan tipikus papucsférj lesz belőle. Én sokszor leteremtem emiatt, de ettől ő csak még jobban magába fordul. Fogalmam sincs, hogy hogy érjem el, hogy végre a sarkára álljon. (…) Már a váláson gondolkodok, mert sehogy sem akar megváltozni. Zita  

 

Kedves Zita!

 

Megértem, hogy férfiasabbá szeretnéd tenni a férjedet, de talán nem a legjobb módszert választottad a célod eléréséhez.

 

Ha letolod őt amiatt, hogy pl. nem elég aktív, akkor a kritizálásoddal csak tovább súlyosbítod a problémát. Emiatt a férjed még kevésbé fogja magát férfiasnak érezni és egyre inkább papuccsá válik majd.

 

Ha azt akarod, hogy bátrabb legyen, akkor inkább keress olyan dolgokat, amiket dicsérhetsz benne! A legapróbb, leghétköznapibb cselekedeteit is megdicsérheted. (Ne úgy állj hozzá, hogy „minek dicsérjem meg azért, hogy levitte a szemetet, ha egyszer az a dolga”, mert így nem fogod elérni a célodat!)

 

A bátorításod, a kedvességed és a benne való hited hatására a férjed kedvező esetben egyre ügyesebbé és aktívabbá válik majd. Mivel azt írtad, hogy régebben nem volt papucs, ezért biztos vagyok benne, hogy megvan benne annak a kódja, hogy hogyan kell férfiasabban viselkedni. 🙂

 

A másik nagyon fontos dolog: Te tudod őt családfővé „avatni” a szavaiddal és a viselkedéseddel. Ha úgy kezeled őt, mintha tényleg a család feje lenne, akkor előbb-utóbb elkezd majd ennek megfelelően viselkedni.

 

Az is sokat segítene, ha megpróbálnál egy kicsit nőiesebben viselkedni. 🙂 Ugyanis minél femininebb vagy, a férfiak annál férfiasabbá válnak melletted.

 

Most hirtelen ennyi jutott eszembe a problémáddal kapcsolatban. Sok sikert kívánok Neked, és remélem, hogy sikerül helyrehozni a házasságodat!

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök