Kérdezz-felelek: Ki fizessen az első randin?

első-randi-fizetés


Szia Zsófi!
Nekem az a problémám, hogy mindig zavarban vagyok az első randikon amiatt, mert nem tudom, hogy hogyan illik rendezni a számlát. Várjam meg, hogy a férfi fizessen, vagy felezzük el az összeget? Már azon is gondolkodtam, hogy felajánlom, hogy én fizetek mindent, mert azzal lehet, hogy imponálok majd a randipartneremnek. Várom a válaszodat: Móni  

 

Kedves Móni!

 

Az első randin szerintem az az illendő, ha a férfi fizeti mind a kettőtök fogyasztását. (Bár így lehetőleg azért ne a legdrágább italt vagy ételt rendeld meg. 🙂 )

 

A férfi ismerőseim többsége egyébként azt mondja erről a témáról, hogy szerintük is inkább a férfinak illik rendeznie a számlát az első alkalommal. Viszont a legtöbb úrnak nagyon jólesik, ha felajánlod, hogy kifizeted a saját fogyasztásodat. (Az meg már más kérdés, hogy egy jól sikerült első randevú esetén szerintem egy férfinak nem illik elfogadnia ezt az ajánlatot.)

 

Én nem tartom jó ötletnek, hogy az első találkozón teljes egészében Te rendezd a számlát. Ez szerintem egy kicsit „pasis” gesztus, ami egyáltalán nem biztos, hogy egy férfinak elnyeri a tetszését. Szerintem inkább engedd meg, hogy a férfi egy meghívással udvarolhasson Neked, ha szeretne. Hagyd, hogy lovagias lehessen, Te pedig viselkedj inkább nőiesen, és köszönd meg a kedvességét, illetve a gondoskodását.

 

Arra figyelj még oda, hogy az első randi lehetőleg rövid legyen. Elég, ha elmentek egyet kávézni, sütizni vagy teázni. Ezekre a programokra nem kell sok időt szánni, tehát akkor sem leszel kénytelen órákat üldögélni valaki mellett, ha kiderül róla, hogy élőben mégsem annyira vonzó. (Ez főleg internetes ismerkedés esetén fontos.)

 

Ellenben, ha rögtön egy hosszú, éttermi vacsorával kezdenétek, akkor nem lenne lehetőséged viszonylag gyorsan befejezni a randit, ha valamilyen ok folytán mégsem nyeri el a tetszésedet a férfi.

 

Azt veszem észre, hogy a rossz tapasztalatok következtében az urak is kezdenek egyre elővigyázatosabbak lenni, ha a randizásról van szó. Az anyagiak miatt általában nem szívesen hívnak el egy drágább helyre egy olyan nőt, akit még alig ismernek, hiszen nem akarnak ők sem rengeteg pénzt invesztálni egy olyan hölgy meghódításába, aki lehet, hogy végül mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

 

De azért persze vigyázniuk kell a nőknek is. Teljesen érthető, hogy egy Téged alig ismerő férfi nem rögtön a legelitebb helyre visz el randizni. De ha már az úr első meghívása is az egyik lepukkant kocsmába szól, és egyértelművé van téve, hogy mindent Neked kellene fizetned, akkor szerintem nem érdemes elfogadnod a meghívást. 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök