Hogyan tud nyerni a fiatalabb nő..?

hogyan-tud-nyerni-a-fiatalabb-nő


Egyetlen nő sem örül neki, ha a partnerénél képbe jön egy jóval fiatalabb lány, hiszen ilyenkor megvan annak a kockázata, hogy a férfi végül a „friss húst” választja az aktuális párja helyett – vagy legalábbis elkezd vele viszonyt folytatni. Nagyon sok nő ilyenkor tehetetlennek érzi magát, hiszen tudja, hogy a fiatalabb lány testileg jóval vonzóbb nála…

 

Pedig a közvélekedéssel ellentétben sokszor nem csupán a külsőségeken múlik, hogy végül egy jóval fiatalabb harmadik fél keveredik egy párkapcsolatba.

 

A tanácsadói munkám során többször beszélgettem már olyan nőkkel, akiket végül egy fiatalabb nőért hagyott el a partnerük. Mindegyiküknek feltettem azt a kérdést, hogy visszanézve szerintük mi volt az a dolog, aminek a segítségével a „másik nő” nyerni tudott ellenük (azt leszámítva, hogy külsőleg vonzóbb volt náluk a fiatalsága miatt)?

 

Érdekes, hogy sokan azt mondták, hogy meglátásuk szerint a lány a férfi iránt tanúsított rajongásának (is) köszönheti, hogy végül ő lett a győztes.

 

Hát igen, szerintem is helytálló ez a megállapítás. A fiatalabb nők bizony még nagyon tudnak lelkesedni egy olyan férfiért, aki az érettebb nők szemével nézve nem csinál semmi különöset, hanem „csak végzi a dolgát”. Egy tizenéves vagy kora huszonéves lány szemében még például nagyon menőnek tűnhet, ha egy (középkorú vagy egy idősebb) férfi rendesen dolgozik, építi az életét, fentebb lépeget a munkahelyi ranglétrán vagy lecseréli az autóját… Míg ezek a dolgok mondjuk egy negyvenes vagy ötvenes hölgy szemében sokszor teljesen természetesnek számítanak.  Olyan dolgoknak, amelyekért nem jár külön elismerés.

 

Ha tehát képbe jön egy olyan fiatal lány, aki felnéz a férfira és elismerő szavakat mond neki a „hőstetteiért” cserébe, annak jópár esetben az a vége, hogy az üdvöske előbb-utóbb szeretővé vagy új barátnővé válik…

 

És hogy miért akartam rámutatni erre a dinamikára..? Azért, hogy a nők lássák azt, hogy nem csupán a külsőségeken múlik a dolog és hogy azért nincsenek teljesen reménytelen helyzetben a fiatalabb lányokkal szemben..! Mert persze, 20-30 évnyi korkülönbséget nem lehet teljesen semmissé tenni, de a viselkedésen igenis lehet változtatni!

 

És ha a nők jobban odafigyelnek arra, hogy elismerő szavakat mondjanak a párjuknak, hogy tiszteletet mutassanak felé, illetve hogy felnézzenek rá, akkor azzal bizony csökkenthetik annak az esélyét, hogy a partnerük egy fiatalabb, értük rajongani tudó lány mellett keresse a boldogságot.  

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök