Ha a férfi szünetet kér…

ha-a-férfi-szünetet-kér


Sokféle hiedelem létezik azzal kapcsolatban, hogy vajon mire utalhat, ha egy férfi szünetet kér. Egy biztos: sajnos nem sok jóra…

 

Ha a férfi szünetet kér – 1. indok: Mert találkozott egy másik nővel

 

Párkapcsolatok esetében a szünetkérés sajnos sok esetben (titokban) azt a célt szolgálja, hogy a szünetet kérő fél legálisan próbálhassa ki az új jelöltjét. 🙁 Aztán ha nem jön be az új hölgy, akkor még mindig ott van a régi partner, akihez jó eséllyel vissza lehet menni.

 

Ha a férfi szünetet kér – 2. indok: Mert szakítani akar, csak nem szeretne balhét

 

Érthető, hogy nagyon fájdalmas tud lenni egy szakítás. Nem is csoda, hogy hír közlésekor sokan kezdenek el balhézni… ami persze nagyon kellemetlen helyzetbe hozza a másik felet.  A legtöbb férfi nem szívesen néz szembe az erős negatív reakcióval, ezért a végleges szakítás helyett inkább szünetet kezdeményez, mivel ebben az esetben valószínűleg kisebb lesz a balhé. Aztán szépen-lassan még mindig el lehet szivárogni a „szünetkérés” után (remélhetőleg dráma nélkül).

 

Ha a férfi szünetet kér – 3. indok: Mert ki akarja próbálni, hogy milyen az élete a nő nélkül

 

Előfordulhat olyan is, hogy a férfi még nem biztos abban, hogy szakítani szeretne, ezért a szünetet egyfajta tesztidőszaknak használja annak az eldöntésére, hogy menjen vagy maradjon. És sajnos a mérleg nyelve sokszor afelé dől el, hogy a férfi végül inkább egyedül akar maradni. Vagy ha mégsem, akkor tartalékként még mindig ott lesz a várakozó üzemmódban lévő partner…

 

Ha a férfi szünetet kér – 4. indok: Mert valami olyat akar tenni, ami a partnerének nem tetszene

 

Olyan is megeshet, hogy egy férfi azért kér szünetet a kapcsolatában, mert valami olyasmit akar tenni, amit a párja amúgy nagyon rossz szemmel nézne. Például azt, hogy elutazzon nyaralni a haverjaival vagy hogy elszórja a spórolt pénzét valami drága, de nem túl hasznos dologra. Viszont ha ezek a dolgok a szünet időszaka alatt történnek, akkor a partnernek nem lehet egyetlen rossz szava sem.

 

Összefoglalva…

 

A fentiek alapján jól látható tehát, hogy párkapcsolati szempontból nagyon nem jó jel, ha a férfi szünetet kér. Ennek tükrében nem is szabad belemenni a szünetelésbe, mert szinte borítékolható, hogy valami rosszul fog elsülni. Helyette érdemes inkább egy ideig nagyobb távolságot tartani, de szigorúan csak a párkapcsolat keretein belül.

 

 

Tombor_Zsófia_166_190
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök