Társkeresés komolyan az interneten

társkeresés-komolyan-


Társkeresés komolyan – a nők adatlapja

 

A társkereső oldalakon a hölgyek az esetek túlnyomó többségében nem alkalmi szexkapcsolatot vagy futó viszonyt keresnek. Mivel őket a társkeresés komolyan foglalkoztatja, ezért az adatlapjukon nagyon gyakran találkozhatunk „kizárólag tartós kapcsolatot keresek” típusú figyelmeztetésekkel. 

 

Társkeresés komolyan – mi a probléma ezzel a kiírással?

 

Mivel én is nőből vagyok, ezért teljesen megértem azokat a hölgyeket, akik meg akarják magukat kímélni az újabb strigulát gyűjtő, ágyrajáró vagy hazudozós férfiaktól és emiatt kiírják a profiljukra, hogy őket a társkeresés komolyan érdekli.

 

Viszont azt is el kell tudnunk fogadni, hogy a világon MINDEN PÁRKAPCSOLAT KOMOLYTALANUL INDUL. (Kivéve talán az előre eltervezett házasságokat. 🙂 )

 

Egyetlen netes társkeresős ismerkedés sem úgy kezdődik, hogy a felek meglátják egymást és azonnal szerelemre lobbannak, összeköltöznek, megházasodnak majd gyereket vállalnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

 

Lehet, hogy ez a Disney-mesékben így van, de a való életben nem ilyen (vörös) rózsás helyzet.

 

Szerintem az a legjobb, ha a hölgyek kezdetben lazán, tét nélkül több férfival is megismerkednek és ha úgy alakul, akkor eggyel szépen lassan – ha erre kölcsönös igény van – egyre jobban elmélyítik a kapcsolatukat.

 

Társkeresés komolyan – és görcsösen

 

Érdemes egyébként azt is nagyító alá venni, hogy mit gondolnak a férfiak arról, ha egy nő adatlapján meglátják a „kizárólag tartós kapcsolatot keresők írjanak” mondatot.

 

Szerintem ez az urak szemében inkább egy kicsit görcsös igyekezetnek tűnik a Nagy Szerelem megtalálására. (Ami nem túl vonzó.)

 

Arról nem is beszélve, hogy ez egy nagyon komoly követelménytámasztás a férfiak felé, ami az ő szemükben sokszor inkább egyfajta követelőzésnek tűnik. (Avagy „ide nekem a Szőke Herceget most azonnal és ha nem Te vagy az, akkor sürgősen kopj le!”)

 

Viszont a férfiak honnan tudják, hogy ők valóban komoly kapcsolatot akarnak-e attól a nőtől, akinek éppen csak elolvasták az adatlapját..? Hiszen nem is ismerik még… :O

 

(Persze az is lehet, hogy elmegy a kedvük a kapcsolatfelvételtől, ha a nő már ismeretlenül is azonnal kiköti, hogy nála a társkeresés komolyan jöhet csak szóba.)

 

Társkeresés komolyan – rendes és szélhámos férfiak

 

A „csak tartós kapcsolatot keresek” mondat elolvasása után rengeteg – amúgy tök normális – férfi inkább nem is ír a neki szimpatikus hölgynek, hiszen úgy van vele, hogy ő ismeretlenül (természetesen) nem biztos abban, hogy komoly kapcsolat kéne-e neki. Inkább nem akarja a nőt feleslegesen megbántani és a biztonság kedvéért továbblép.

 

A másik végletbe pedig azok a férfiak tartoznak, akik még így is meg akarják szerezni a „zsákmányt”. Egyáltalán nem zavarja őket, hogy a nőt a társkeresés komolyan foglalkoztatja, inkább a saját előnyükre fordítják ezt az információt. Pontosan tudják, hogy innentől kezdve el kell játszaniuk a hősszerelmest, ha be akarnak jutni a hölgy bugyijába. És sokan meg is teszik ezt, majd az első éjszaka után eltűnnek, mint szürke szamár a ködben.

 

Társkeresés komolyan – akkor mi a jó módszer?

 

Mint ahogyan már említettem, szerintem az a legjobb, ha a nők nem akarják mindenáron, görcsösen megtalálni életük szerelmét az internetes társkeresőn.

 

Sokkal életszerűbb, ha inkább rengeteg férfival megismerkednek, majd kiszűrik azokat, akikkel szóba sem jöhet semmilyen kapcsolat (pl. mert nősek, a világ másik felén élnek, stb.).

 

A „választható” urakkal pedig indulhat a beszélgetés és a találkozgatás… 🙂 Aztán ha úgy hozza az élet, akkor valamelyik ismertségből akár tartós kapcsolat és szerelem is lehet.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök