9 randitrend, amelyet Neked is ismerned kell

randitrend-


Nem úgy megy az ismerkedés, ahogyan szeretnéd? Akkor lehet, hogy az alább felsorolt  néhány randitrend miatt már Neked is fájt a fejed…
 

 

1. randitrend: mosting

 

A mosting során a férfi eljátssza néhány hétig vagy hónapig, hogy mennyire szerelmes, majd miután megkapta, amit szeretett volna (általában a szexet), azonnal továbbáll. A nők pedig a legtöbb esetben nem értik, hogy hirtelen mi történt

 

2. és 3. randitrend: ghosting és casperezés

 

Azt hiszem, ezt sokaknak nem kell bemutatni… a ghosting nevű randitrendről akkor beszélhetünk, ha valaki szó nélkül eltűnik az ismerkedés közben. Ennek egy kicsivel kedvesebb változata a casperezés, amikor az illető elárulja, hogy mi a problémája a másikkal, majd ezt követően köddé válik.

 

4. randitrend: stashing

 

A stashing nevű randitrend azt jelenti, hogy valaki nem vállalja fel azt az embert, akivel éppen együtt van. Nem mesél róla a barátainak és a családtagjainak sem, illetve a közösségi médiában sincsen semmilyen nyoma a kapcsolatnak. Ez általában amiatt van, hogy az illető másokkal is szabadon akar ismerkedni, mialatt már kapcsolatban van.

 

5. randitrend: phubbing

 

A phubbing azt jelenti, hogy valaki nagy előszeretettel veszi elő a mobiltelefonját (vagy más elektronikai eszközét) a randizás közben. Így nem lehet vele normálisan beszélgetni, hiszen félig-meddig nincs is ott a találkozón.

 

6. és 7. randitrend: breadcrumbing és benching

 

A breadcrumbing nevű randitrend szó szerint lefordítva „kenyérmorzsázást” jelent. Tulajdonképpen azt jelzi, hogy az egyik fél csupán talonban tartja a másikat. Nem akar tőle igazából semmit, csak néha odavet neki egy-egy kenyérmorzsát, hogy ennek a segítségével a másik ne legyen képes továbblépni és továbbra is érte epekedjen.

 

A nagyon hasonló, benching nevű randitrend pedig azt jelenti, hogy az egyik fél még nem tudja eldönteni, hogy járni akar-e a másikkal vagy sem. Mert hát az illető olyan aranyos, de valahogy még sincsen közöttük erős kémia… Ebből következik a benching, vagyis a kispadra ültetés, ami azt jelenti, hogy az egyik fél fűvel-fával randevúzgat, közben pedig talonban tartja a másikat.

 

8. és 9. randitrend: submarining és zombieing

 

Nem biztos, hogy a ghosting áldozatai fellélegezhetnek, hiszen az „elkövetők” egy része hosszú idő után egyszercsak újra felbukkan… És jópofizva úgy tesz, mintha mi sem történt volna. (Megjegyzés: ez csak akkor történhet meg, ha hagyjuk is neki!) A randitrend neve egészen pontosan submarining, vagyis tengeralattjárózás, hiszen az illetők egyszercsak teljesen eltűnnek a felszín alatt, majd váratlanul újra felbukkannak.

 

A zombieing egy nagyon hasonló trend, csak itt az „elkövetők” valamilyen béna magyarázatot találnak ki arra vonatkozóan, hogy korábban hová lettek és hogy miért jelentek meg újra.

 

Van még másféle randitrend is..?

 

Igen, rengeteg létezik, és ahogyan változik a világ, csak egyre több és több lesz belőlük… Én mindenesetre azt kívánom az összes többi olvasómnak, hogy minél kevesebb negatív randitrendet ismerjenek meg!

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök