Párkeresés gyerekkel – és egy veszélyforrás

párkeresés-gyerekkel-


Párkeresés gyerekkel – egyre gyakoribb jelenség

 

Mivel a párkapcsolatok törékenyebbek, mint valaha, ezért a párkeresés gyerekkel együtt egyre gyakoribb jelenséggé válik. Sokat hallhatunk arról, hogy a megfelelő ember megtalálása ebben a helyzetben nem könnyű, hiszen a jelöltek szemében általában hátránynak számít, ha valakinek már van utódja.  

 

Párkeresés gyerekkel – és a bűntudat érzése

 

Az egyedülálló anyák és apák mélyen legbelül sokszor bűntudatot éreznek amiatt, hogy nem tudják a gyermeküknek megadni a teljes családban való felnövés lehetőségét. Ilyenkor rengetegen a kompenzálás miatt a párkereséskor elsősorban egy olyan embert szeretnének találni, aki nem csupán nagyszerű  partner, hanem egyben kiváló nevelőszülő is.

 

Párkeresés gyerekkel: milyen veszélyforrásról van szó?

 

A fentebb említett dinamikával bizony azok az emberek is tisztában vannak, akik csupán ki akarják használni a másik bűntudatát. A párkeresés gyerekkel együtt azért nem egyszerű, mert nem könnyű eldönteni, hogy valaki komolyan szereti a csemetét, vagy ne adj’ Isten csak eljátssza ezt annak érdekében, hogy az édesanyját vagy az édesapját behálózhassa és kihasználhassa.

 

Párkeresés gyerekkel és az egyedülálló anyák

 

A szerelemre áhítozó hölgyek nagyon örülnek annak, ha a kiszemeltjük kedvesen viselkedik az utódjukkal. Ilyenkor azt gondolhatják, hogy végre megfogták Isten lábát és a párkeresés gyerekkel együtt befejeződött. Pedig a jópofizás nem feltétlenül a szimpátia miatt van, hiszen rengeteg férfi pontosan tudja, hogy a csemetével való összebarátkozást követően a nők egy része már sokkal könnyen megkapható és kihasználható.

 

Párkeresés gyerekkel és az egyedülálló apák

 

Mivel egyre több férfi neveli egyedül a gyermekét, ezért az érem másik oldalát is érdemes megvizsgálnunk. A párkeresés gyerekkel együtt az ő esetükben sem egyszerű. A hölgyekhez hasonlóan ők is „megfoghatóak” azzal, ha valaki kedveli a csemetéjüket. Viszont nem mindegy, hogy az adott nő tényleg szereti-e a gyereket, vagy csupán anyagi előnyöket igyekszik kovácsolni az ismertségből. (Vagy netán egy sokadik hódolót keres magának, akit talonban lehet tartani.)

 

Párkeresés gyerekkel – van remény

 

Így hát újból megállapíthatjuk, hogy a párkeresés gyerekkel együtt nem egyszerű, hiszen számtalan veszélyt hordoz magában… de szerintem nem szabad feladni a reményt, mert aki kitartóan keres, az biztosan talál magának megfelelő partnert. Én mindenesetre drukkolok mindenkinek! 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök