Kérdezz-felelek: Zavar, hogy a páromnak sok női barátja van

féltékenység-sok-lánybarát


Kedves Zsófi!
5 hónapja vagyok együtt a mostani párommal. Minden tökéletes köztünk, egyetlen dolgot leszámítva… Neki van 5-6 női barátja, ami engem zavar. Feltűnően jó kapcsolatot ápol velük és szinte minden nap beszél vagy találkozik valamelyikükkel. Nagyokat nevetnek telefonálás közben. A párom olyan dolgokat is elmond nekik, amiket nekem nem. Ha panaszkodok emiatt, akkor pedig azt mondja, hogy nincs okom féltékenykedni, mert engem szeret. Én vagyok túl féltékeny, vagy jogos az aggodalmam? Anita   

 

Kedves Anita!

 

Azt természetesen látatlanban nem tudom megmondani, hogy a párod megcsal-e Téged a női barátaival. De mindenesetre érdemes nagyon résen lenned, mert nekem egy kicsit túl szorosnak tűnnek ezek a kapcsolatok…

 

Az is aggodalomra ad okot, hogy Te már szóvá tetted neki a dolgot, de nem úgy tűnt, hogy ő ennek hatására bármin is változtatott volna. Csak adott Neked egy kis fájdalomcsillapítót a  „de én Téged szeretlek, akármit is csinálok” mondat formájában. (Jó tanács: Ne azt nézd, hogy a másik mit mond, hanem azt, hogy mit tesz.)

 

Az is kérdéses, hogy ezek a nők vajon mit akarnak a párodtól… Sajnos úgy sejtem, hogy a rendszeres kapcsolattartásnak, a lelkizésnek és a nevetgélésnek hála már egyáltalán nem biztos, hogy baráti szemmel néznek rá.

 

Nekem amúgy az a tapasztalatom, hogy a „páromnak sok ellenkező nemű barátja van, és gyanúsan jóban vannak” típusú szituációkban sajnos általában nem alaptalan a féltékenység. 🙁 De persze azt nem állítom, hogy néha nincsenek kivételek….

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök