Miért bánnak Veled mindig rosszul a párkapcsolataidban?

miért-bánnak-Veled-mindig-rosszul-a-párkapcsolataidban


Szinte mindannyian azért kezdünk bele egy párkapcsolatba, hogy szeretet adhassunk és kaphassunk. Viszont vannak olyan esetek, amikor ezek az elvárásaink sajnos nem teljesülnek és állandóan rosszul bánnak velünk… ha Te többször jártál már ebben a cipőben, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy kiderülhessen, mi ennek az oka! 

 

#1 Miért bánnak Veled mindig rosszul a párkapcsolataidban?

 

Azért, mert sajnos hagyod, hogy ezt tegyék Veled. 🙁

 

Tudom, ez egy elég kegyetlen válasz, de a problémád megszüntetése csak akkor lehetséges, ha tudod, hogy itt most egy kétemberes játékról beszélünk. 🙁 És bizony Neked is részed van ebben a játékban… (Fontos: ez természetesen NEM azt jelenti, hogy megérdemled a rossz bánásmódot.)

 

Az áldozati szerepen kívül viszont mást is választhatsz!

 

#2 Miért bánnak Veled mindig rosszul a párkapcsolataidban?

 

Azért, mert Te is rosszul bánsz önmagaddal és azt gondolod, hogy ennyit érdemelsz. 🙁

 

Ha Te nem vagy elég jó önmagadhoz, akkor ez sajnos mások szemében azt fogja jelenteni, hogy nekik sem muszáj kedvesen viselkedniük Veled. Az ő viselkedésük annak a tükörképe lesz, amit Te is teszel önmagaddal.

 

Vedd úgy, hogy az önmagadhoz való hozzáállásod fogja jelenteni mások számára azt a kiindulópontot, amihez viszonyítva viselkedniük kell Veled.

 

#3 Miért bánnak Veled mindig rosszul a párkapcsolataidban?

 

Azért, mert számodra ez a „normális”.

 

Lehet, hogy egy bántalmazó családban nőttél fel és fogalmad sincsen róla, hogy milyen egy jó kapcsolatban élni, ezért számodra az a természetes, ha nem bánnak Veled megfelelően… Úgyhogy végső soron benne is maradsz azokban a kapcsolatokban, ahol folyamatos szenvedésben van részed.

 

Az is előfordulhat, hogy szépen lassan azt tanultad meg a mostani vagy az egyik régebbi (pár?)kapcsolatodból, hogy nem vagy érdemes a szeretetre és egyre jobban Beléd ivódott ez a (hamis) hiedelem.

 

Bárhogy is van, egy biztos: van kiút a rossz kapcsolatokból. Ami talán azzal kezdődik, hogy megvizsgálod, hogy mennyire igazak Rád a fentebb említett mondatok és (bármennyire is fájdalmas), megpróbálod levonni belőlük a tanulságokat.

 

Csak így lesz esélyed arra, hogy a jövőben jobb kapcsolatod lehessen! Akár a mostani pároddal, akár egy másik személlyel…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök