Hogyan bírjuk ki, hogy ne viselkedjünk „rosszul” egy párkapcsolatban?

ne-viselkedj-rosszul-a-párkapcsolatodban-


Ha valami nem tetszik nekünk a párunk viselkedésében vagy a kapcsolatunkban, akkor néha nehéz megállnunk, hogy ne kezdjünk el miatta hisztizni, játszmázni, akaratoskodni, kritizálni, drámázni vagy bosszút állni. Viszont van egy olyan nézőpont, ami segíthet nekünk abban, hogy képesek legyünk érettebben viselkedni az ehhez hasonló, érzelmileg megterhelő helyzetekben – még akkor is, ha ez alkalmanként nagyon nehezünkre esik. 

 

A módszer nem túl bonyolult egyébként… A lényege annyi, hogy amikor ránkjön az inger arra, hogy mondjuk hisztizzünk vagy kritizáljuk a másikat, akkor gondoljunk arra, hogy tulajdonképpen éppen arra készülünk, hogy a viselkedésünkkel kitapossuk a partnerünkhöz vezető utat a konkurenciának.

 

 

Ne essünk abba a hibába, hogy azt hisszük, hogy a párunkra úgysem feni senki sem a fogát, mert igazából ezt sohasem tudhatjuk. Valójában több olyan “alvó ügynök” is lehet a környezetében, aki csak az alkalmat várhatja arra, hogy végre lecsaphasson rá. Ha pedig mi magunk viselkedünk gyerekes módon, akkor lehet, hogy a konkurenciánknak végül a kisujját sem kell megmozdítania annak érdekében, hogy a párunk végül mégse minket válasszon… :O

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök