Erre figyelj oda, ha egyedül neveled a fiadat

erre-figyelj-oda-ha-egyedül-neveled-a-fiadat


Mivel napjainkban egyre több anya neveli egyedül a fiát, ezért fontosnak tartottam, hogy erről a témáról is írjak egy cikket. Olvass tovább, ha tudni szeretnéd, hogy mire kell ügyelned, ha ebben a cipőben jársz! 

 

Ha egy mondatban akarnám összefoglalni a cikk lényeget, akkor az úgy hangzana, hogy tedd rendbe a férfiakhoz fűződő kapcsolatodat – bármennyire is nehéz! 🙁 Még ha fizikai szinten nem is sikerül úgy alakítanod a sorsod, mint ahogyan eltervezted, akkor legalább lelkileg békélj meg a másik nemmel a gyermeked érdekében.

 

Erre azért van szükség, mert a felnövekő fiúk bizony zsigeri szinten, akár kimondatlanul is érzik az édesanyjuk kollektíven a férfiak iránt táplált dühét, fájdalmát és reményveszettségét.

 

És hogy ez miért gond..? Azért, mert a fiúknak később nagyon nehéz lesz a férfivá válás akkor, ha az elsődleges nevelőjük hozzáállásán nap mint nap az tükröződik, hogy a férfiak rosszak. 🙁

 

Sajnos rengeteg negatív hatása lehet annak, ha egy férfi úgy véli, hogy ő eleve „rossznak” született. Vannak, akik emiatt inkább kerülik a felnőtté válást, és a viselkedésükben örök kisfiúk maradnak. Mások jóvátételként gyakran próbálják megmenteni a nőket a velük rosszul bánó férfiaktól. Előfordul az is, hogy az ilyen családban felnövekő férfiak destruktívvá válnak, alacsony lesz az önértékelésük és állandó bűntudat gyötri őket.

 

Persze elismerem, hogy tényleg nem egyszerű a dolgod, ha egyedül nevelsz egy vagy több gyermeket. Az is valószínű, hogy komoly csalódást okozott Neked a szakításod vagy a válásod, aminek akár még a meggyászolása is hátra lehet. Érthető, hogy belefáradtál már az újabb és újabb feladatokba.

 

Viszont ennek ellenére kérlek próbáld meg (akár külső segítséggel is) rendbe hozni a férfiakhoz fűződő kapcsolatodat – különösen akkor, ha fiút nevelsz. Mert Neki sajnos biztos nem könnyű nap mint nap együttélni azzal, hogy az édesanyja dühös, csalódott és szomorú a férfiak miatt. Pláne úgy, hogy tudja, hogy egy napon bizony Neki is férfivá kellene érnie… :O

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök