Kérdezz-felelek: Mit éreznek a nők, ha egy olyan férfival találkoznak, akinek nem volt férfiminta az életében?

férfi-minta-hiánya


Szia Zsófi!
A nemek közötti polaritással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményed arra vonatkozóan, hogy mit éreznek a nők, ha egy olyan férfival találkoznak, akinek nem volt férfiminta az életében? Ez miért taszítja el őket az adott személytől? Ottó  

 

Kedves Ottó!

 

Szerintem bizonyos szinten a nőknek egyre kevésbé tűnik fel, ha olyan  férfival találkoznak, akinek nem volt férfiminta az életében, ugyanis ez kezd egyre megszokottabbá válni. Lassan már ez a minta a „normális” az egyre gyakoribbá váló válások miatt. 🙁

 

Nem szeretnék általánosítani – hiszen vannak kivételek – de kérdésedre válaszolva, én például több, férfiminta nélkül felnőtt férfi ismerősömön is azt érzem, hogy kevésbé maszkulin a kisugárzásuk. (Ez persze valahol természetes, hiszen nők nevelték fel őket.)

 

Vannak közöttük olyanok, akik nagyon halk szavúak, és akiknek nem elég erőteljes a fellépésük. Ha más férfiak bántják őket, akkor nem tudnak eléggé kiállni magukért. Sokukon érezhető a sebzettség és a fájdalom amiatt, hogy apa nélkül kellett felnőniük. Azt is látom néhányukon, hogy nagyon elveszettek, nincsenek céljaik, inkább csak tengenek-lengenek az életben. Vannak, akikben hatalmas harag tombol az őket ért fájdalmak miatt.

 

Még meg kell említenem azt a dinamikát is, hogy az apaminta nélkül felnövő férfiak sokszor átveszik az eltűnt/elhunyt apjuk helyét a családban az édesanyjuk mellett. (Főleg a legidősebb fiúkra jellemző ez a dolog.)

 

Ezt is sérelmezhetik a nők, mert általában zavarja őket, ha egy fiú túl szoros lelki kapcsolatot ápol az édesanyjával. Illetve bánthatja őket az is, ha azt látják, hogy a partnerük a származási családjában férfiként viselkedik. (Itt pl. arra gondolok, hogy úgy bánik a testvéreivel, mintha azok nem is a testvérei, hanem a fiai/lányai lennének. Az anyának meg például rendszeresen besegít a háztartás költségeinek a fizetésébe, mintha a partnere lenne stb.)

 

Persze azt egyáltalán nem mondanám, hogy minden apa nélkül felnőtt férfi ilyen! Vannak, akik jobban megsínylik az apaminta hiányát, vannak, akik kevésbé.

 

Viszont sajnos az az igazság, ha a fentebb megemlített tulajdonságok és viselkedési formák többsége nem vonzó a nők szemében. 🙁 🙁 Nem bántásból mondom, de sajnos ez így van…

 

Persze a fent felsoroltakon kívül még sok más oka lehet annak, ha egy férfit folyamatosan elutasítanak a nők. Nem biztos, hogy (csak) a férfi minta hiánya jelenti a problémát.

 

Egyébként akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki apai minta nélkül nőtt fel, mert van megoldás erre a helyzetre. Így is lehetséges a férfias férfivá válás, de erről szerintem egy másik bejegyzésemben fogok írni…

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök