Csinos otthoni öltözködés, mint a tisztelet kimutatásának eszköze..?

otthoni-csinos-öltözködés


A mai napon az otthoni csinos öltözködés fontosságáról szerettem volna írni, ám a cikk publikálása már ott elakadt, hogy gyakorlatilag alig találtam az ingyenes fotókat kínáló weboldalakon olyan képet, amelyen a hölgyek nem kinyúlt, túl bő, ráncos (és rosszabb esetben foltos) ruhákat viseltek otthon. Ami azért szerintem elég beszédes… :O 

 

Persze én is nőből vagyok, úgyhogy jól tudom, hogy a passzos öltözékek sokszor tényleg nem kényelmesek. Azzal is tisztában vagyok, hogy otthoni körülmények között könnyen piszkosak lehetnek a ruhák, ezért az ember nem szívesen vesz fel egy szebb darabot a főzéshez vagy a mosogatáshoz.

 

Viszont szerintem ennek ellenére is fontos, hogy csinosabban öltözködjünk otthon – még akkor is, ha nem mindig egyszerű olyan ruhákat találni, amik nem csupán szépek, hanem kedvező árúak és kényelmesek is. És amik otthoni körülmények között is viselhetők úgy, hogy nem látszódik meg rajtuk azonnal az igénybevétel. (És persze amiket nem is sajnálunk túlzottan, ha esetleg mégis lesz rajtuk egy folt…)

 

A cikk kapcsán még eszembe jutott, hogy milyen furcsa, hogy az otthonunkat elhagyva általában még annak ellenére is csinos ruhákba öltözünk, hogy csak olyan emberekkel találkozunk, akiknek nem igazán akarunk külsőleg tetszeni. Viszont amikor hazaérünk, akkor szerencsés esetben ott van a párunk, akinek elméletileg imponálni szeretnénk – de ennek ellenére azonnal levesszük a szép ruháinkat, lemossuk a sminkünket és magunkra öltünk egy kinyúlt pulcsit. (Persze akinek nem inge, az ne vegye magára. ?)

 

Pedig szerintem már csak azért is fontos az otthoni csinos öltözködés, mert ezzel az ember önmagát, illetve a partnerét is megtisztelheti azzal, hogy “normális” ruhákat visel. Az öltözödés egy olyan eszköz, amivel remekül ki lehet mutatni, hogy mennyire akarsz önmagadnak, illetve a párodnak imponálni. És ha egy nő állandóan kinyúlt és szakadt ruhákat visel otthon, az sajnos se a saját önbecsülésére, se a párkapcsolatára nem lesz jó hatással…:(

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök