Kinek van igaza..?

kinek-van-igaza


Szinte mindenki veszett már össze azon a partnerével, hogy kinek van igaza, hiszen senkinek sem könnyű elfogadnia, ha a párja másként gondolkodik egy számára fontos kérdésben.

 

Például nemrég egy ismerősöm azt mesélte, hogy a partnere sokszor panaszkodik arra, hogy szerinte ők párként kevés időt töltenek együtt. Az ismerősöm viszont nem ért ezzel egyet, mert szerinte pont elegendő, hogy hetente négyszer-ötször találkoznak. És akkor itt is van a millió dolláros kérdés: Most akkor kinek van igaza..? Mi a sok és mi a kevés..?

 

De őszintén szólva az az igazság, hogy nincs jó válasz erre a kérdésre. Szubjektív értelemben ugyanis mind a kettő félnek igaza van. Nem létezik egyetlen egzakt szám arra vonatkozóan, hogy egy párnak mennyi időt kell együtt töltenie. (Sőt, meglepődnénk a válaszokon, ha rákérdeznénk, hogy ki mit talál normálisnak…)

 

Viszont az ismerősöm helyében most lehet, hogy egy kicsit elővigyázatosabb lennék. Mert attól még, hogy ő azt gondolja, hogy a párjának „nincs igaza”, attól még a partnere bizony szenved. És ha az ismerősöm boldog kapcsolatot szeretne, akkor érdemes elfelejtenie a „kinek van igaza” vetélkedőt és tanácsos tudomásul vennie, hogy a partnere nem érzi jól magát – attól függetlenül, hogy ő egyetért-e ennek az okával vagy sem.   

 

Ha tehát boldoggá szeretné tenni a másikat, akkor nem árt, ha valamivel több időt tölt vele együtt. (Persze csak akkor, ha ez számára is elfogadható.) Még akkor is, ha közben nem ért egyet a partnere vágyaival, mert szerinte amúgy is eleget szoktak találkozni.

 

A kulcs tehát abban van, hogy nem azt kell keresni egy vitás kérdésben, hogy kinek van igaza – mert a maga módján úgyis mindenkinek igaza van. Inkább arra kell figyelni, hogy a másik számára mi a fontos, és meg kell próbálni a saját határainkat tiszteletben tartva(!) teljesíteni a kéréseit – még akkor is, ha a párunk egy olyan dolgot szeretne, ami szerintünk irreális vagy nem is lényeges.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök