3 szerelmi mítosz, amivel érdemes leszámolnunk

szerelmi-mítoszok


Természetesen szerelmi témában is léteznek olyan hiedelmek, amelyekről nagyon szeretnénk azt hinni, hogy igazak. De sajnos ezek a mítoszok nem feltétlenül a valóságot tükrözik… 

 

1 – Szerelem első látásra

 

Az biztos, hogy létezik vonzalom első látásra, hiszen már akkor attraktívnak találhatunk valakit, amikor még csupán először találkozunk vele. Sőt, olyan is előfordulhat, hogy előre megsejtjük, hogy valaki érzelmileg komoly szerepet fog játszani az életünkben. Viszont a szerelem már más tészta. Szerintem ha valaki első látásra beleszeret egy emberbe, akkor gyakran csupán egy álomképet vetít rá – valójában pedig még egyáltalán nem is ismeri az illetőt. Úgyhogy ha úgy érezzük, hogy szinte azonnal belezúgtunk valakibe, akkor érdemes magunkat arra figyelmeztetnünk, hogy valószínűleg nem valódi szerelemről van szó.

 

2 – „Már egy hétnyi üzenetváltás után éreztem, hogy Ő az Igazi…”

 

Ha megismerkedünk valakivel és kölcsönös kettőnk közötti vonzalom, akkor nőként hajlamosak vagyunk igen hamar belelovallni magunkat a viszonyba. Az érzelmi kötődés gyorsan kialakulhat, és azon kaphatjuk magunkat, hogy már néhány nap vagy néhány hét után olyan gondolataink támadnak, hogy „érezzük, hogy ez a férfi az Igazi” / „sorsszerű volt a találkozásunk” / „mindig is ilyen férfira vágytunk.” Viszont érzelmileg nem előnyös elsietnünk a kapcsolatot – még akkor se, ha olyan fantasztikus érzés a Nagy Szerelemről ábrándozni és belefeledkezni a csodába(?), ami történt velünk. Érdemes tudatosan odafigyelnünk arra, hogy lassítsunk, és néhány hét után még ne zúgjunk bele valakibe a folyamatos álmodozás hatására. (Avagy hányszor volt már olyan, hogy „egyértelműen éreztük, hogy ez a férfi a mi emberünk”, aztán meg mégsem sült ki semmi jó a dologból..?) 🙂

 

3 – „Ha megtaláljuk a párunkat, akkor vele minden egyszerű és magától értetődő lesz…”

 

Ebben annyi az igazság, hogy ha megtaláljuk a nekünk való embert, akkor lehet, hogy vele minden egyszerű és magától értetődő lesz – legalábbis a kapcsolat legelején. Aztán meg itt is elő fognak jönni nehézségek, aminek a hatására lehet, hogy úgy fogjuk gondolni, hogy ha problémáink vannak, akkor az azt bizonyítja, hogy nem is vagyunk egymáshoz valók. Pedig gondok mindenhol lesznek – az pedig az egyéni tűrőképességen múlik, hogy ki mennyit visel el belőlük. Viszont azt érdemes észben tartanunk, hogy ha találunk egy igazán nekünk való embert, sajnos még akkor se számíthatunk arra, hogy folyamatosan gondtalan lesz vele a kapcsolatunk.

 

Összegezve…

 

Tudom, hogy a fent említett mítoszokkal nem könnyű leszámolni, hiszen titkon mindenki arra vágyik, hogy a sorsa problémamentes és meseszerű legyen. De sajnos az élet nem mindig habostorta, úgyhogy érdemes inkább tudatosan tenni azért, hogy ne legyünk a tévhiteink áldozatai.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök