Miért szeretnek a férfiak annyira videójátékozni – és hogyan kapcsolódik ez a nőkhöz?

férfia-nők-videójáték


A férfiak körében folyamatosan növekszik a videójátékok népszerűsége – aminek a nők általában nem igazán örülnek. Sokan nem is értik, hogy mi olyan jó ezekben a játékokban és hogy miért szeretik őket annyira a férfiak. Pedig bizony a nőkhöz, illetve az utóbbi évek társadalmi változásaihoz is köze van annak, hogy olyan kedveltek lettek a videójátékok a férfiak körében. :O

 

Szerintem sokan azért szeretik annyira a szabadidő eltöltésének ezt a formáját, mert a segítségével megélhetik azt, hogy ők a Hősök, Akik Megmenthetik Az Egész Világot – és akikre mellesleg már mindenki tűkön ülve várt a megmenekülés reményében.

 

Ezzel szemben a „valódi életben” egyre többször szembesülnek azzal a férfiak, hogy rájuk bizony már nincsen (annyira) szükség – gondolva itt akár a női hozzáállásra is. Sőt, társadalmilag egyre inkább az a támogatott, hogy egy nő legyen minél talpraesettebb egyedül is és hogy egyáltalán ne szoruljon a férfiak segítségére. Lehetőleg még akkor se kérjen tőlük támogatást, ha esetleg tényleg rászorulna. Ha pedig a férfiak mégis felajánlják a segítségüket, akkor azt egy modern nőnek semmiképp sem illik elfogadnia. Ennek persze vannak pozitív oldalai – viszont azt sem hallgathatjuk el, hogy ez a hozzáállás nem igazán járul hozzá ahhoz, hogy a férfiak azt érezzék, hogy a nőknek szükségük van rájuk.

 

Szerintem részben ez is hozzájárul ahhoz, hogy a férfiak inkább visszahúzódnak a virtuális világba, hiszen a fentiekkel szemben az online játékokban azt az üzenetet kapják, hogy nagyon is szükség van rájuk. Itt segíthetnek, megmenthetnek másokat, küldetéseket teljesíthetnek, megélhetik az erejüket és ünnepelve érezhetik magukat a képességeiknek köszönhetően – miközben a való életben ezekre sokszor már nincsen lehetőségük.

 

Bár a túlzásba vitt videójátékozás terjedése egyáltalán nem kizárólag a nők felelőssége, hanem sok más dologé is, de véleményem szerint nőként mégiscsak érdemes odafigyelnünk erre a tendenciára, mert ez azt mutatja, hogy valami bizony nagyon hiányzik a férfiaknak. Mégpedig annyira, hogy az elérése érdekében gyakran szinte teljesen eltűnnek a virtuális világban… Így hát nőként érdemes lenne azon elgondolkodnunk, hogy vajon mit lehetne tenni ennek a tendenciának a mérséklése érdekében? ?

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök