Ha valaki nyer a párkapcsolati lottón…

ha-valaki-nyer-a-párkapcsolati-lottón


Állítólag az az emberek legnagyobb vágya, hogy megtalálják a boldogságot – de amikor végre rálelnek, akkor különféle kifogásokra hivatkozva lélekszakadva rohannak el előle, mert nem bírják el a súlyát. Én sokszor veszem észre ezt a jelenséget a mai kapcsolatok terén is.

 

Mindenesetre tény, hogy nehéz lehet elfogadni, ha valaki nyert a „párkapcsolati lottón”. Rengeteget lehet hallani arról, hogy a lottónyertesek is gyakran herdálják el a vagyonukat. Szerintem a párkapcsolatilag szerencsés emberek szintén rengetegszer esnek (tudattalanul) az önsorsrontás áldozatául.

 

És hogy miért? Ennek nagyon sok oka lehet. Vannak, akik amiatt teszik tönkre a kapcsolatukat, mert úgy érzik, hogy nem érdemlik meg a jót. Különösen igaz ez arra az esetre, amikor valaki szüleinek a párkapcsolati élete rosszul alakult – ugyanis neki nagyon nehéz lesz megengednie magának, hogy boldogabb legyen a szüleinél. És persze az is előfordulhat, hogy valakiben le van tiltva a saját női vagy férfi minőségének a kiteljesedett módon való megélése. Vagy az is elképzelhető, hogy a párkapcsolati boldogság érzése egyszerűen annyira szokatlan számára, hogy inkább elküldi a partnerét és újra belehelyezkedik a korábban jól megszokott boldogtalanságába.

 

Egy biztos – a „párkapcsolati lottó” megnyerését nem mindig annyira könnyű elviselni, mint hinnénk. Bár azt gondoljuk, hogy másra sem vágyunk jobban, mint egy jó partnerre, de a gyakorlatban sokszor kiderül, hogy mégsem annyira egyszerű együtt élni a vágyunk teljesülésével. Viszont az a jó hír, hogy ha a tudatába kerülünk annak, hogy ilyenkor különféle okokból megnő az önsorsrontás veszélye, akkor nagyobb eséllyel leszünk képesek elkerülni azt, hogy tényleg elrontsuk a boldog párkapcsolatunkat.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök