Biztos, hogy az a baj, hogy nem voltál elég jó..?

biztos-hogy-az-a-baj-hogy-nem-voltál-elég-jó


Szinte mindenki érezte már úgy az életében, hogy az igyekezetei ellenére ’nem elég jó’ a másiknak. Többek között a társkeresés és a szakítás kontextusában szokott előfordulni ez a probléma. Talán már Te is jártál ebben a cipőben, és nagyon rosszul érezted magadat miatta. Pedig nem is biztos, hogy az volt a probléma, hogy a másiknak ’nem vagy elég jó’…

 

Az emberek sokat mesélnek nekem a párkapcsolati dolgaikról, úgyhogy ennek tükrében azt mondhatom, hogy egyes esetekben bizony nem az a gond, hogy valaki ’nem elég jó’, hanem pont az, hogy ’túl jónak’ látszik.

 

Például sok olyan ember létezik, aki nem is igazán mer kezdeményezni a nekik tetsző személynél, mert úgy véli, hogy az illető mondjuk túl okos, szép vagy sikeres (…) hozzá képest. A másik, szintén érdeklődést mutató személy ilyenkor meg gyakran azt érzi, hogy ’nem elég jó’ a kiszemeltjének, hiszen hiába ad biztató jeleket, nem történik semmi. Ebben az esetben rengetegen hajlamosak azt hinni, hogy sajnos nem feleltek meg a másik ember elvárásainak, és ezért nem lépett az illető – pedig ezzel pont ellenkezőleg az volt a gond, hogy „túl tökéletesnek” tűntek.

 

És persze az is előfordulhat, hogy azért történik meg a társkeresési vagy a szakítási kudarc, hogy az egyik fél azt érzi, hogy ő valami mást keres, mint amit az adott személy nyújtani tud. Nem azért építi le a randipartnerét vagy a párját, mert az illető amúgy ’nem jó’, hanem azért, mert érzi, hogy neki egy más típusú emberre van szüksége.

 

Ettől még persze nehéz megemészteni, ha egy-egy szituációban nem Te lettél a ’kiválasztott’. De ilyenkor jusson eszedbe, hogy nem biztos, hogy ’túl kevés’ voltál az adott szerepre – hiszen az is lehet, hogy titkon a másik ember nem tartotta magát elég méltónak Hozzád. Vagy esetleg előfordulhat az is, hogy ő nem ’jobbra’ vágyott, hanem szimplán csak mást akart, mint amit Te adni tudtál (volna) neki. És ilyenkor Neked is jobb, ha inkább továbblépsz és megkeresed azt a személyt, akivel egyeznek az elvárásaitok.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök