Aki szeret, az igénytelenül is szeret..?

aki-szeret-az-igénytelenül-is-szeret


Vannak olyan témák, amelyek éles vitákat szoktak generálni a nők körében. A mai napon is egy ilyen dologról lesz szó. Talán darázsfészekbe nyúlok, de akkor is szeretném megosztani a meglátásaimat az alábbi témával kapcsolatban.

 

Ha valamilyen külső megjelenéssel és egyben szerelemmel kapcsolatos cikk bukkan fel az interneten, akkor a hozzászólások között szinte biztosan találunk egy-egy olyat, ami azt állítja, hogy senkinek sem kell aggódnia a külső megjelenése miatt, mert „aki szeret Téged, az melegítőruhában, izzadtan, zsíros, kócos hajjal, lelakottan és sminktelenül is szeretni fog”. De vajon tényleg igaz ez a meglátás..? A hozzám érkező olvasói levelekben leírt tapasztalatokra alapozva van egy jó és egy rossz hírem ezzel kapcsolatban.

 

Mi a jó hír?

 

A jó hír az, hogy aki szerelmes, és „normális” értékrenddel rendelkezik, azt jó eséllyel tényleg nem fogja elriasztani, ha a párját alkalmanként igen igénytelen külsővel látja. Természetesen mindenkinek vannak rossz napjai, úgyhogy ennyi belefér egy stabil alapokon nyugvó kapcsolatba.

 

És mi a rossz hír..?

 

A rossz hír viszont az, hogy ha valakit a partnere gyakran lát igen lelakott állapotban, az sajnos tényleg nem tesz jót a párkapcsolatuknak… Előbb-utóbb csökken a másik ember iránt érzett fizikai vonzalom, ami azért gond, mert a szerelem alapját a testi, lelki és szellemi vonzalom képezi. És ha a testi vonzalom megfakul, akkor sajnos a szerelem érzete is csökken. Ilyen esetekben gyakran fordul elő az amiatti szakítás, hogy az egyik fél „már nem szerelmes” – vagy mert felbukkan nála a színen egy olyan ember, akihez jobban vonzódik, vagy akibe akár már szerelmes is.

 

Összegezve

 

Az olvasók által leírt tapasztalatokra hagyatkozva tehát rövid távon valóban működőképes az „aki szeret Téged, az melegítőruhában, izzadtan, zsíros, kócos hajjal, lelakottan és sminktelenül is szeretni fog” filozófiája. Hosszabb távon ez viszont sajnos egyenes utat jelenthet a fizikai vonzalom megfakulásához, illetve a szerelem elmúlásához – még akkor is, ha ezt értelemszerűen nem könnyű megemészteni.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök