Nem kellessz eléggé

nem-kellessz-eléggé


Láttad már a Nem kellessz eléggé című filmet? Én azért szeretem ezt az alkotást, mert nagyon jól megragadja a lényegét annak, hogy mennyire hajlamosak vagyunk belelovallni magunkat egy lehetetlen álomképbe – és hogy bizony sokszor akkor sem akarjuk észrevenni, hogy nem kellünk eléggé, amikor rajtunk kívül már mindenki látja, hogy semmi sem lesz az adott kapcsolatból.

 

Ennek apropóján összegyűjtöttem néhány olyan szituációt, amelyben sajnos szinte borítékolható, hogy „nem kellünk majd eléggé”. 🙁 Nézzük meg, hogy melyek azok a helyzetek, amelyekben szinte biztos, hogy lemondhatunk a boldog, tartós kapcsolatról szőtt álmunkról.

 

1 – Szeretői viszonyból létrejött kapcsolatok

 

Igazság szerint az esetek 80-90%-ában a kapcsolatban élő fél végül nem hagyja el a partnerét a szeretőjéért cserébe. Ha nem történik meg a szakítás az első hat hónapban, akkor kicsi az esély arra, hogy a szerető végül partneri rangba kerül.

 

2 – Közvetlenül a szakítás után létrejött kapcsolatok

 

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy alacsony arányban lesznek sikeresek azok a kapcsolatok, amelyek röviddel egy-egy nagyobb szakítást követően jönnek létre. Igaz ez arra az esetre is, amikor valaki elhagyja a párját egy másik emberért.

 

3 – Alkalmatlan emberekkel létrejött kapcsolatok

 

Mindenki szereti azt hinni, hogy majd ő lesz az a kivétel, akiért a kiszemelt, problémás jelölt megváltozik, de sajnos ez a legtöbbször nem így van. Tehát ha valaki például egy olyan emberrel akar összejönni, aki már rég felnőtt, de még sosem volt több évig tartó kapcsolata, akkor nem biztos, hogy érdemes bármilyen tartós dologban reménykedni. Ugyanez igaz azokra az emberekre, akik ágyról ágyra vagy kapcsolatról kapcsolatra járnak. Nagy valószínűséggel ők sem fognak egyszercsak tartósan megállapodni – még akkor sem, ha szerelmesek lesznek.

 

4 – Inkompatibilis emberekkel létrejött kapcsolatok

 

Ha tudjuk, hogy valakivel nem összeegyeztethető az életünk, akkor jobb inkább tudatosan lemondani a kapcsolatról. 🙁 Például ha van 3 gyerekünk, de a kiszemeltünk egyáltalán nem gyerekbarát, akkor jobb, ha nem lovalljuk bele magunkat semmibe. Vagy ha tisztában vagyunk azzal, hogy az illető hamarosan végleg külföldre akar költözni, de mi semmiképpen sem akarunk menni, akkor sem biztos, hogy érdemes erőltetni a kapcsolatunkat.

 

5 – Szexkapcsolatból / Barátság extrákkal-ból létrejött kapcsolatok

 

Ha két ember elkezd összejárni „csak” a szex kedvéért, vagy netán a barátságát dobja fel egy kis extrával, akkor ez egy ideig sokszor mind a két félnek elég. Azonban a nők rengetegszer előbb-utóbb elkezdenek többet érezni a férfi iránt, és megpróbálják „normális kapcsolattá” formálni az összejárást. Ez pedig az esetek többségében nem szokott sikerrel járni.

 

Összefoglalva…

 

Sajnos a szerelem nem győz le mindent – még akkor sem, ha az erős érzelmeink hatására azt hisszük, hogy a kapcsolatunk a kedvezőtlen előjelek ellenére mégiscsak kiállja az idő próbáját, és majd mi leszünk a kivételek. Mert sajnos a legtöbbször nem leszünk azok. 🙁 Ez szomorú, de ha észbe véssük ezeket a szabályokat, akkor kisebb az esélye annak, hogy belekeveredünk valami olyasmibe, ami amúgy is szinte reménytelen.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök