Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar?

mit-tegyél-ha-egy-férfi-nem-tudja-hogy-mit-akar


Már egy jó ideje randizgattok. Sokat beszélgettek és flörtöltök, az utóbbi időben nagyon elmélyült a kapcsolatotok. De úgy érzed, hogy valami még sincsen rendben, mert hosszú hetek vagy hónapok elteltével sem halad az egész sehová. A férfi a találkozgatásnál nem lép tovább, és nem úgy tűnik, mintha bármi komolyabbat akarna Tőled. Amikor pedig óvatosan rákérdezel arra, hogy mik a szándékai, akkor azt mondja, hogy „nem tudja, hogy mit akar”.  

 

Nagyon sokan járnak (vagy jártak már) ebben a cipőben. Engem is rengetegen kérdeztek már meg arról, hogy mit tegyenek ebben a szituációban.

 

Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar? – Jobb, ha lemondasz róla. 🙁

 

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy az olyan esetekben, amikor a férfi hosszabb ismerkedést követően is azt mondja, hogy „nem tudja, hogy mit akar”, akkor már megette a fene az egészet. Persze nem állítom, hogy nincsenek kivételek, de a saját meglátásom szerint ilyenkor már nem érdemes nagy reményeket fűzni ahhoz, hogy a kapcsolatból bármi komolyabb lesz. 🙁

 

Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar? – Tarts tőle távolságot.

 

Ha egy férfi azt mondja, hogy „nem tudja, hogy akar-e valamit vagy sem”, akkor szerintem érdemes Tőle fizikai és lelki értelemben is eltávolodnod – hiszen Te nem egy olyan embert érdemelsz, aki nem tudja, hogy szüksége van-e Rád vagy sem, hanem egy olyat, aki TÉNYLEG Téged akar.

 

Az eltávolodásodat követően lehet, hogy a férfi is fel fog szívódni, de az is megeshet, hogy elkezd majd még jobban kapálózni érted – de sajnos ez sok esetben már csak azért történik, hogy továbbra is érzelmi és/vagy testi függőségben tarthasson Téged anélkül, hogy igazán melletted döntene.

 

Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar? – Ne kezdj el kapálózni érte.

 

Sokan úgy gondolják, hogy tanácsos ebben a helyzetben még jobban odatenniük magukat és megmutatniuk, hogy ők bizony érdemesek arra, hogy a férfi valódi párkapcsolatot alakítson ki velük.

 

Viszont ez a dolog a gyakorlatban sajnos nem így működik.

 

Ha nem kellessz igazán valakinek, de ennek ellenére elkezdesz kapálózni érte és mindenáron bizonyítani akarsz neki, akkor azzal csak még jobban leértékeled magadat a szemében.

 

Jobb, ha inkább összeszeded a méltóságodat és elsétálsz onnan, ahol nem kapsz elég megbecsülést.

 

Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar? – Ne hagyd, hogy minden a régiben maradjon.

 

Ha számodra nem elegendő az, amit a férfitól kapsz, akkor ne hagyd, hogy minden a régiben maradjon és csak találkozgassatok és beszélgessetek.

 

Nagyon sok nő megijed a „nem tudom, hogy mit akarok” választól, és ezt követően már nem meri tovább feszegetni a dolgot, mert attól tart, hogy a férfi végül elutasító választ ad. Ez pedig nagy érzelmi fájdalmat okozna a nőnek, aki ilyenkorra általában már a kelleténél jobban bele van habarodva a randipartnerébe.

 

Te legyél ennél okosabb. Persze fáj ott hagyni egy olyan embert, akivel rengeteg időt töltöttél el, de nem érdemes megelégedned kevesebbel, mint amennyit valójában akarsz. Ha továbbra is csak lézengsz mellette, és nem mered kenyértörésre vinni a dolgot, akkor egyre jobban bele fogsz ragadni a szituációba és hosszabb távon is boldogtalan leszel.

 

Ellenben ha felvállalod a kapcsolat megszakításának fájdalmát, akkor az kezdetben tényleg fájni fog, de hosszabb távon esélyt kapsz arra, hogy találj egy olyan embert, akivel jobban érzed magadat.

 

Amúgy sem nagyon lehetnél boldog egy olyan emberrel, akinek már a kezdet kezdetén sem kellettél igazán. 🙁 Mi lett volna akkor, ha később jöttek volna a nehézségek..? Ha a férfi már a könnyed, ismerkedős, szórakozós szakaszban sem akart Veled összejönni, akkor hogy tartott volna ki melletted akkor, amikor problémáitok vannak…? Sajnos esélyes, hogy sehogy. 🙁

 

Mit tegyél, ha a férfi nem tudja, hogy mit akar? – Fogadd el, hogy ez sajnos sokszor egy burkolt visszautasítás. 🙁

 

Kellemetlen dolog megmondani valakinek, hogy nem kell nekünk eléggé. Ezzel a másiknak nagy fájdalmat okozunk, amire ő pl. dühöngéssel, bosszúval, szidalmazással reagálhat.

 

A férfiak nem szeretik magukat kitenni a női „hiszti” átélésének, ezért a balhé elkerülése érdekében hajlamosak azt mondani a „ne haragudj, de nem szeretném, hogy a párom legyél” mondat helyett, hogy „nem tudom, hogy mit akarok”. 🙁

 

Ezzel szerencsés esetben el lehet kerülni a nagy érzelmi kitöréseket a nő részéről. A hölgy nem kezd balhézni, hiszen tudja, hogy azzal csökkentené annak az esélyét, hogy a férfi összejön vele. Vagy elkezd kapálózni a kapcsolatért, vagy fél újra feltenni a kérdést, inkább hallgat, és minden marad a régiben.

 

Keveseknek van annyi tartásuk, hogy azt mondják a „nem tudom, hogy akarok-e valamit Tőled vagy sem” mondatra, hogy „ne haragudj, de akkor én sem szeretnék Tőled semmit, mert nekem nem elég, amit nyújtani tudsz.”

 

Én mégis azt kívánom az olvasóimnak, hogy legyen elég lelkierejük ahhoz, hogy nemet mondjanak az olyan helyzetekre, amikről már előre tudják, hogy nem szolgálják a boldogságukat.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök