Férfiak és nők versengése – mi ennek a következménye?

férfiak-és-nők-versengése-


A 21.században a nők egyre gyakrabban versengenek a férfiakkal – legyen szó például a karrierről, a sportról, vagy szimplán csak arról, hogy éppen kinek van igaza egy vitában. 

 

Viszont létezik egy olyan dinamika, amire ennek kapcsán érdemes odafigyelni.

 

A férfiak sok esetben “kivonulnak” azokról a területekről, amelyekben a nők versengeni kezdenek velük. (Gondoljunk pl. azokra a férfiakra, akik az otthoni viták helyett inkább naphosszat a kocsmában üldögélnek a haverjaikkal…)

 

Hogy miért tűnnek el az urak onnan, ahol színrelép egy nő is és rivalizálni kezd velük? Azért, mert tudják, hogy nem fognak belőle jól kijönni, akár nyernek, akár veszítenek.

 

 

Ha nyernek egy nő ellen, akkor az nem túl lovagias, hiszen a régi illemszabályok ellenére nem hagyták őt nyerni. Ráadásul a győzelem nem eredményez túl nagy elismerést a többi ember szemében, hiszen például ki esne hasra attól, hogy egy férfi legyőzött egy nőt..?

 

Ha viszont a férfiak veszítenek egy nő ellen, akkor az elég nagy megszégyenülést okoz számukra – még akkor is, ha ráfogják, hogy csak udvariassági okokból engedték érvényesülni a hölgyet. Érthető tehát, hogy egyetlen férfi sem akar ilyen helyzetbe kerülni.

 

Úgyhogy ennek az a következménye, hogy sok férfi inkább azonnal eltűnik, ha rájön, hogy egy nővel kellene versenyeznie.

 

Ezt nőként szerintem nagyon érdemes észben tartani, mert úgy látom, hogy sokan nem értik, hogy hogyan veszthették el a (volt) partnerükért vívott háborút, ha korábban már több csatát is megnyertek a férfiak ellen… :O

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök