Egy nagy hiba, amit sokszor követünk el az ismerkedéskor

ismerkedes-1-


Teljesen természetes, hogy az ismerkedéskor mindannyian imponálni szeretnénk annak az embernek, akit meg akarunk hódítani. De ebben az időszakban a tetszeni vágyás miatt könnyen elkövethetünk egy nagy hibát…  

 

Mivel jó pontokat szeretnénk szerezni a másiknál, ezért előfordulhat, hogy elkezdünk neki szépen lassan egyre több szívességet megtenni. Például  apró meglepetéseket veszünk, sokszor dicsérjük meg, kölcsönadjuk az egyik könyvünket… és így tovább.

 

De ez csak az érem egyik oldala.

 

Ha folyamatosan csak adunk a másiknak, akkor azzal azt érjük el, hogy ő egyre több dologban lesz az adósunk. Ugyanis ha megteszünk valakinek egy szívességet, akkor azzal az illetőt tulajdonképpen az adósunkká tesszük – még akkor is, ha eredetileg nem ez volt a szándékunk.

 

Viszont ha ő nem kezdi el rövid időn belül viszonozni nekünk a szívességeinket, akkor szépen lassan teljesen eladósodik az irányunkba. Egy idő után pedig úgy érzi majd, hogy az adóssága olyan nagyra nőtt, hogy ha már akarná, sem tudná törleszteni azt.

 

Ilyenkor fordulhat elő, hogy az illető az emiatt érzett bűntudat következtében inkább eltűnik az életünkből. Mi meg nem értjük, hogy volt képes így bánni velünk, mikor mi annyi szívességet tettünk meg neki

 

De akkor mi a megoldás?

 

Mindig csak annyit adjunk a másiknak az ismerkedés idején (is), amennyit ő viszonozni tud! Emellett törekedjünk arra, hogy közel egyenlő legyen a megtett szívességek száma, mert így lesz harmonikus a kapcsolatunk.

 

Ne gondoljuk azt, hogy a másik csak akkor fog minket szeretni és megbecsülni, ha folyamatosan adunk neki valamit, hiszen ennek pont az ellenkezője igaz. Ha állandóan szívességek megtevésével akarunk imponálni a partnerünknek, akkor ő egy idő után le fog nézni minket emiatt. Jobb esetben még korán lelép az eladósodottsága miatt, rosszabb esetben pedig sokáig használ majd ki minket a túlzott nagylelkűségünk következtében.

 

Ha megteszünk valakinek egy szívességet, akkor érdemes addig várnunk a következő jó tettel, amíg a másiktól viszonzást nem kapunk. Ha pedig az illető nem nagyon veszi az adást, akkor akár meg is kérhetjük őt arra, hogy tegyen meg nekünk néhány kisebb-nagyobb szívességet (és ezzel invesztáljon energiát a megszerzésünkbe).

 

Már csak azért is előnyös ez a dolog, mert ezzel a módszerrel sokkal inkább elkötelezettebbé tehetjük a másikat, mintha azzal próbálkozunk, hogy csak mi teszünk meg neki rengeteg szívességet – amivel ráadásul lehet, hogy a végén nemhogy megszerezzük őt, hanem még el is riasztjuk…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök