A közvetlenül a szakítások után létrejött párkapcsolatokról

a-közvetlenül-a-szakítások-után-létrejött-párkapcsolatokról


Bármennyire is mindennapos dolog manapság szinte azonnal új viszonyba kezdeni a szakítás után, illetve összejönni egy frissen szinglivé vált emberrel, sajnos nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a szétmenés után frissiben létrejött kapcsolatok csak ritkán lesznek igazán tartósak. 

 

A statisztikák szerint ezek viszonyok az esetek 75 százalékában(!) néhány hónapon belül véget érnek – ami azért egy nagyon magas szám.

 

Szerintem ezt is érdemes figyelembe venni akkor, ha valaki éppen el akarja hagyni a partnerét egy másik emberért, vagy ha kapcsolatba készül bonyolódni olyasvalakivel, aki szakítófélben van, vagy aki nemrég ment szét a párjával.

 

Persze mindenki abban reménykedik, hogy ő pont benne lesz abban a szerencsés 25%-ban, aki a kedvezőtlen előjelek ellenére megtalálja a boldogságot a szakítás árnyékában.

 

Azonban érdemes körültekintőnek lenni, és tudatosítani, hogy sajnos ez csak ritkán történik így, hiszen a szakítás után még szükség lenne az előző kapcsolat elgyászolására, a tanulságok levonására és a szabadság élvezetére is. Tanácsos lenne nem csupán azt nézni, hogy honnan akar eljönni az ember, hanem azt is, hogy pontosan hová érkezik meg. És ideálisabb lenne, ha a „harmadik fél” nem csupán ideiglenes mankóként funkcionálna a könnyebb továbblépés (vagy a régi, megromlott kapcsolat felrázása) érdekében. Talán részben ezek az okok miatt annyira törékenyek ezek az új kapcsolatok…

 
 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)