Úgy érzed, hogy nem vagy elég értékes a másik számára..?

nem-vagy-elég-értékes-a-másik-számára


Sokan fordulnak hozzám azzal a problémával, hogy úgy érzik, hogy nem elég értékesek a párjuk (vagy a kiszemeltjük) számára. Ennek hatására rengetegen írják le magukat és gondolják azt, hogy ők bizony nem elég jó nők vagy nem elég jó férfiak.

 

Pedig fontos lenne tudni, hogy az „értékesség” nem egy általános érvényű dolog, hanem nagyon is szubjektív – és ez bizony így van a párkapcsolatok terén is.

 

Az, ami az egyik ember számára nem eléggé értékes, az a másik számára lehet, hogy nagyon is az… Minden a preferenciákon múlik!

 

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor ennyi erővel mindenki dőljön hátra és legyen számára teljesen mindegy, hogy párkapcsolati szempontból milyen minőséget képvisel. Mert persze törekedni kell a legjobbra.

 

De ettől függetlenül tudomásul kell venni, hogy az a szint, ami a saját képességeink szempontjából a legjobb, az nem biztos, hogy mindenki számára meg fog felelni. És nem is feltétlenül azért, mert nem vagyunk elég jók… Hiszen az is lehet, hogy a másiknak nem jobb, hanem egyszerűen „csak” másmilyen kell… És ez egy egyértelműen arra utaló jel, hogy nem ő a mi emberünk.

 

 

Tombor_Zsófia_166_190
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök