Milyen hozzáállással lehet megoldani a párkapcsolati problémákat..?

milyen-hozzáállással-lehet-megoldani-a-párkapcsolati-problémákat


Talán Te is elgondolkodtál már azon, hogy vajon min múlik, hogy valaki meg tudja-e oldani a párkapcsolati problémáit vagy sem. Mivel sok emberrel szoktam együttdolgozni, ezért már volt alkalmam megfigyelni, hogy min múlik az, hogy valaki végül boldogabbá tud-e válni vagy sem. Ebben írtam a legújabb cikkemben.

 

Kezdjük azzal, hogy kik azok, akiknek általában sajnos nem sikerül áttörést elérniük az életükben. Ők azok az emberek, akik inkább arra fókuszálnak, hogy mit miért nem lehet megoldani a párkapcsolatukban. 🙁 Például úgy vannak vele, hogy „jó lenne több időt együtt töltenem a párommal, dehát egész nap dolgozunk, este pedig mindenki a saját dolgával van elfoglalva”. Vagy „tényleg többet kellene kettesben kimozdulnunk a férjemmel, dehát nagyon nehéz jó bébiszittert találni, úgyhogy reménytelen, hogy randizni menjünk”. Vagy „igaz, hogy jó hatással lenne ránk, ha beszélgetnénk egymással, de mindig olyan fáradtak vagyunk”.

 

Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy aki azt nézi, hogy a párkapcsolatában egy problémát miért nem lehet megoldani, és nagyon ráfókuszál a nehézségekre, ezáltal pedig nem is nagyon csinál szinte semmit, az általában nem is vergődik zöld ágra a gondjaival. 🙁

 

Persze ennek tükrében felmerül az a kérdés, hogy akkor kik tudnak jó eséllyel sikereket elérni..?

 

Nos észrevételeim szerint azok, akik megoldásfókusszal rendelkeznek – magyarul azok, akik azt nézik, hogy a nehézségek ellenére hogyan tudnák MÉGIS megoldani a problémáikat.

 

Ezek azok az emberek, akik valahogy úgy gondolkodnak, hogy „jó lenne több időt együtt tölteni, de hát egész nap dolgozunk, este pedig már mindenki a saját dolgával van elfoglalva, de ennek ellenére valahogy mégis meg kellene oldanunk, hogy hetente egyszer elmenjünk valahová randizni. Vajon milyen megoldási lehetőségek vannak..?”.

 

Magyarul ha valakinek válságban van a párkapcsolata, annak át kell kapcsolnia a „miért nem”-mentalitásból a „de ennek ellenére hogyan igen” mentalitásba, mert ennek hiányában sajnos jó eséllyel semmi nem fog változni az életében, és vagy ugyanolyan rossz marad minden, vagy csak még tovább fog romlani a helyzet, és ez idő után fel fog bomlani a viszony. 🙁

 

 

Tombor_Zsófia_166_190
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök