Tényleg mindig két emberen múlik egy párkapcsolat kudarca..?

tényleg-mindig-két-emberen-múlik-egy-párkapcsolat-elromlása


Sokan úgy gondolják, hogy egy kapcsolat megromlásához mindig két emberre van szükség. De biztos, hogy ez minden esetben ennyire egyértelmű..?

 

Kezdjük azzal, hogy szerintem a legtöbb esetben valóban helytálló az a nézet, ami szerint két emberre van szükség egy párkapcsolat lejtmenetbe állításához.

 

De azért nem mindig. És hogy miért van ez így..? Azért, mert egy párkapcsolat létrehozásához mindig két ember kell – viszont a befejezéséhez elég csupán egyetlen személy…

 

Például képzeld el azt a szituációt, hogy valaki minden létező dolgot elkövet azért, hogy a párkapcsolata boldog legyen. De a másik fél valamiért mégsem akarja működtetni vele a viszonyt.

 

Hogy lehet így fenntartani vagy megmenteni egy párkapcsolatot..? Nyilván sehogy.

 

Most akkor ebben az esetben is azt mondhatjuk, hogy „két ember kellett ennek a kapcsolatnak a felbomlásához”..? Hát, nem feltétlenül… Hiszen az egyik fél hiába akarta volna teljes szívvel, a legjobb tudása szerint működtetni a kapcsolatot, ha a másik fél erre egyáltalán nem volt vevő…

 

Ilyenkor pedig szerintem nem teljesen korrekt azt mondani, hogy „két emberen múlt ennek a kapcsolatnak a felbomlása”, mert leginkább a párkapcsolatban részt venni nem kívánó fél miatt történt a kudarc. Persze neki is biztosan megvoltak a maga indokai, de alapjában véve ő volt az, aki úgy döntött, hogy nem tesz többet a kapcsolat fenntartásáért és megmentéséért.

 

Természetesen van olyan, hogy ez amiatt történik, mert csökkent a szemében a társa értéke – viszont ebben a cikkben én inkább azokról az esetekről szerettem volna írni, amelyeknél a társ nem csinál semmi „rosszat”, és rajta kívülálló okokból történik meg a partnere eltávolodása.

 
 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)