3 olyan mondat, amit inkább NE mondj a férfiaknak

3-olyan-mondat-amit-inkább-ne-mondj-a-férfiaknak


Vannak olyan mondatok, amelyekkel akár észrevétlenül is megbánthatod a férfiakat – még akkor is, ha eredetileg egyáltalán nem ez volt a szándékod. Ebben a cikkben három olyan mondatot fogok felsorolni, amit jobb, ha inkább NEM mondasz a férfiaknak.

 

1. „A kollégám igazi ezermester, gyakorlatilag bármit meg tud szerelni…”

 

A férfiak általában nem szeretik, ha egy nő arról beszél nekik, hogy más férfiak milyen nagyszerűek. Különösen igaz ez abban az esetben, ha tudják, hogy ők nem igazán rúgnának labdába az adott területen. Még rosszabb a helyzet, ha egy nő egy olyan emberről beszél nekik, aki elméletileg akár még partnerként is szóba jöhetne nála. („Az egyik fiúbarátom nagyon jó állást kapott…”) Talán mondanom sem kell, hogy az exeket pedig egyenesen tilos szóba hozni ebben a kontextusban. („Emlékszem, amikor az akkori barátom meglepetésből elvitt nyaralni Spanyolországba…)

 

2. „Meg TUDNÁD kérlek szerelni a szekrényt?”

 

A fenti mondat elméletileg udvariasnak tűnik, de gyakorlatilag mégis van vele egy kis probléma. Mégpedig az, hogy szerepel benne a „TUDNÁD” szó. Ennek pedig van egy olyan árnyalata, ami akár egy kissé bántóvá is teheti a mondatot. Ugyanis ha megkérdezzük valakitől, hogy meg TUD-e csinálni valamit, akkor azzal egy kicsit azt üzenjük Neki, hogy nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy tényleg KÉPES elvégezni a feladatot. Ez az árnyalatnyi bizonytalanság pedig bizony nem tesz jót a férfiak önérzetének. A „meg TUDNÁD kérlek szerelni a szekrényt” helyett tehát érdemes inkább azt kérdezni, hogy „megszereled kérlek a szekrényt?”.

 

3. „Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged, de nem szükséges. Ha mégis baj lenne, akkor majd felhívom a bátyám.”

 

Két probléma is van a fenti mondatokkal. Egyrészt hidd el, hogy a férfiaknak sokszor nem esik jól, ha visszautasítod az általuk felkínált segítséget. Másrészt pedig a legtöbb férfi arra vágyik, hogy ha mégis támogatásra van szükséged valamiben, akkor elsősorban hozzá fordulj, ne pedig egy másik személyhez. Persze tudom, hogy ez a dolog becsapós, mert a nők azt hiszik, hogy az a jó, ha egyedül is képesek megoldani a problémáikat és nem ugráltatnak másokat a bajaikkal. De hidd el, hogy a férfiak szeretik, ha szükség van rájuk… 🙂 (Pláne abban az esetben, ha amúgy is felajánlották a segítségüket…)

 

Összegezve…

 

Egyébként a fentieken kívül még rengeteg olyan mondat létezik, aminek a használata nem túl szerencsés, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a jövőben még szót ejtek majd erről a témáról. Most viszont legyen elég annyi, hogy kérlek ne dicsérj egy férfi előtt más férfiakat. Ezenkívül ne kételkedj abban sem, hogy egy férfi meg TUD-e valamit csinálni, illetve kérd és fogadd el a férfiaktól a segítségét a rázós helyzetekben. 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök