Okos nők – tényleg nem kedvelik őket a férfiak?

okos-nő-


Szerintem még mindig sokan gondolják úgy, hogy az okos nők nem örvendenek túl nagy népszerűségnek a férfiak körében.
Pedig szerintem ez így, ebben a formában nem feltétlenül igaz.  

 

Véleményem szerint a legtöbbször nem az okos nők jelentenek problémát a férfiaknak, hanem az okoskodó nők. :O

 

Azt figyeltem meg, hogy a férfiak szemében nem vonzó az, ha a nők szándékosan le akarják őket győzni intellektuális értelemben.

 

Vannak olyan urak, akik nem is szeretnek versenyezni a nőkkel, mert tudják, hogy se akkor nem járnak jól, ha nyernek, se pedig akkor, ha veszítenek.

 

Ha győznek a hölgyekkel szemben, akkor a társadalom szemében nem tűnnek túl lovagiasnak, hiszen a „gyengébbik” nem egyik tagjával vették fel a versenyt és egy olyan személy ellenében győztek, akivel az udvariasság szabályai értelmében nem is volt illő versenyre kelniük. (Fontos: itt a gyengébbik szó természetesen nem az értelmi képességekre vonatkozik, hanem a fizikai erőre.)

 

Ha viszont a férfiak veszítenek, akkor duplán kellemetlen helyzetbe kerülnek, hiszen egyrészt elveszítetik a harcot, másrészt pedig a „gyengébbik” nembe tartozó egyik emberrel szemben maradnak alul a versengésben.

 

Így hát a fentebb említett, kínos esetek elkerülése érdekében a férfiak sokszor inkább kihátrálnak a harcból és elszivárognak az okoskodó nők közeléből.

 

Úgyhogy én úgy gondolom, hogy egyáltalán nem az okos nők jelentik a problémát! A tudásukkal nem kérkedő, nem fennhéjazó és önmagukat felsőbbrendűnek nem képzelő hölgyek a legtöbb férfi szemében igenis vonzónak számítanak! : )

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök